Jak upéct velikonočního beránka z kefírového těsta | recept
11. Duben 2022
Jak upéct velikonočního beránka z kefírového těsta | recept. Upečený beránek nesmí o Velikonocích chybět, bez něj by nebyly ty „pravé“ svátky. Aby se tento tradiční moučník v den D opravdu povedl, zkouším ho upéct několik dní předem. Ráda zkouším nové recepty a tak máme každý rok beránka jiného. Letošní bude z kefírového těsta, podle receptu z roku 1987. Je opravdu výborný, těsto není suché a dobře šlo vyklopit z formy. Dokonce to vydržely i beránčí uši a tak je má letos bez podpory párátek.
Co je potřeba
- 2 vejce
- 200 ml krupicového cukru
- 200 ml oleje
- 500 ml kefíru
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- rozinky
- ořechy nebo mandle
- kandované nebo alginátové ovoce
- tuk a mouka na formu
Doba pečení je orientační, řiďte se zkušeností s vaším spotřebičem.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct kynuté velikonoční věnečky | recept
Kynuté velikonoční věnečky | recept. Velikonoce jsou svátky jara, mezi jehož symboly patří zejména zajíčci, beránci, ale také ptáčci a jejich hní…
Jak upéct zdravějšího makového beránka | recept
Zdravější makový beránek | recept. Beránek patří mezi tradiční symboly jara a Velikonoc. Tento symbol obnovy života a probouzející…
Jak upéct čokoládového beránka na Velikonoce | recept
Čokoládový beránek | recept. Beránek patří mezi obřadní jídla, která se dávají světit v kostele. Beránek je v křesťanství symbol Ježíše Krista jako Vy…
Jak upéct velikonoční kynutý cop | recept
Velikonoční kynutý cop | recept. Dnes se naučíme připravovat univerzální kynuté těsto, vhodné na pečení mazanců, vánoček a jiného sladkého pečiva. Těs…
Jak upéct velikonoční sekanou | recept
Velikonoční sekanou | recept. O Velikonocích je zvykem, častěji než kdy jindy, využívat při přípravě jídel vejce a divoce rostoucí bylinky. Velik…
Diskuze k článku