Přejít k hlavnímu obsahu

Jak usmažit celerové kroketky | recept

Celerové kroketky | recept. Celer je zelenina, kterou znali již staří Egypťané. U nás se rozšířil v průběhu 17.-18. století. Celer obsahuje celou řadu vitaminů a má vysoký obsah vápníku. V kuchyni se upotřebí celá rostlina, bulva i nať. Nať obsahuje velké množství vitaminu C, proto ji nevyhazujeme ale nasušíme na zimu. Celer má příznivý vliv na trávení a nervový systém. Hodí se k přípravě salátů, nakládání zeleniny a hub, polévek, omáček i jako samostatný pokrm. Často se smaží se šunkou, Nivou nebo ve směsi s různými přísadami. Doporučuji vyzkoušet krokety s rýží a šunkou.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.