Přejít k hlavnímu obsahu

Jak usmažit kuřecí kousky s pomerančovým přelivem

Jak usmažit kuřecí kousky s pomerančovým přelivem | recept z kuřecího masa. Na kostky nakrájená a usmažená kuřecí prsa s pomerančovým přelivem a posypem z praženého sezamu jsem zkusila jako nouzovku. Tato část kuřete není u nás oblíbená. Inspirovala jsem se několika recepty thajské kuchyně a takto připravené maso se opravdu povedlo. Myslím, že přece jen kuřecí prsa vezmeme na milost, všem chutnala a doporučujeme recept vyzkoušet.

Co je potřeba

  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 vejce
  • 1 velký pomeranč
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička škrobu rozmíchaná ve 2 lžících vody
  • sezam
  • olej
1

V misce vyšlehejte těstíčko ze 2 lžic škrobu, 1 vejce, soli a pepře.

2

Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a ze všech stran je obalte v těstíčku. Nechte je na chladném místě nejméně hodinu odležet a občas je promíchejte. V těstíčku mohou zůstat kousky i do druhého dne.

3

Omáčku na přelití připravíte smícháním pomerančové šťávy, ostrouhané pomerančové kůry, sojové omáčky, octa a medu. Po dokončení si jídlo případně dochutíte octem nebo solí podle vlastní chuti.

4

Na pánvi v horkém oleji osmažte kousky masa v těstíčku. Vkládejte je po částech do rozpáleného oleje a ihned je oddělte od sebe, aby se neslepily. Kousky obracejte a osmažené vyjměte děrovanou naběračkou na talíř.

5

Jakmile je všechno maso osmažené, vraťte ho do pánve a zalijte připravenou pomerančovou omáčkou. Několik minut povařte a směs míchejte. Na závěr zahustěte škrobem s vodou a dobře v omáčce obalte všechny kousky.

Maso by nemělo v omáčce plavat, mělo by jí být jen na přelití každé porce. Podávejte posypané nasucho praženým sezamovým semínkem. Vhodná příloha je dušená rýže.

V podobných receptech se doporučuje přidat 2 stroužky česneku. Já jsem česnek vynechala.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit kuřecí peperonatu | recept
Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na n…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.