Co je potřeba

  • plátky telecího masa z kýty
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • vejce
  • trocha mléka
  • tvrdý sýr
  • sůl
  • přepuštěné máslo
1

Plátky masa ukrojené přes vlákno zlehka naklepejte. Okraje na několika místech nařízněte, aby se nekroutily. Maso osolte.

2

Řízky obalujte nejprve v hladké mouce, pak ve směsi vajec, strouhaného sýra a mléka. Sýrová směs musí být hustá, aby byl celý povrch masa obalen v sýru. Sýr musí být vhodný ke smažení, doporučuji čedar. Nakonec řízky obalte v jemné strouhance.

3

Telecí řízky se tradičně smaží na přepuštěném másle – ghí. Nezaměňujte jej za jiný tuk. Ghí k telecímu řízku zkrátka patří. Řízky smažte z obou stran dozlatova.

4

Takto připravený řízek se doporučuje podávat s plátky rajčat, které se osmaží na stejném tuku, po vyjmutí masa. Doplní se různě upravenými brambory a řízek se ozdobí plátkem citronu.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno