Jak uvařit čínské nudle s masem | recept
Čínské nudle s masem | recept. Čínské nudle jsou rychlovka. Připravujeme je tehdy, nemáme-li moc času na přípravu složitějšího jídla. Nudle se dají upravit buď bezmasé, nebo s malým množstvím masa. Vždy ale s různobarevnou zeleninou, která vylepší vzhled jídla. Zelenina může být pokaždé jiná, stejně tak maso. S kořením se také nebojte experimentovat. Je jen málo pokrmů, s jejichž přípravou si můžete pohrát podle fantazie a nic nemůžete zkazit. Variace na čínské nudle s masem je jedním z nich.
Co je potřeba
- čínské nudle
- maso z vepřové kýty
- červená paprika
- žlutá paprika
- jarní cibulka
- česnek
- houby
- Maizena nebo Solamyl
- 1 vejce
- sojová omáčka
- sůl
- sádlo nebo olej na smažení
K opečenému masu přidáme papriky a kousky naložených nebo předem namočených sušených hub. Přidat se mohou i pěstované žampiony. Zeleninu lehce posolíme, aby rychleji změkla. Když je zelenina poloměkká, přidáme sojovou omáčku a směs odstavíme. Kořeníme podle své chuti kmínem, pepřem, zázvorem nebo chilli paprikou.
Diskuze k článku