Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit čínské nudle s masem | recept

Čínské nudle s masem | recept. Čínské nudle jsou rychlovka. Připravujeme je tehdy, nemáme-li moc času na přípravu složitějšího jídla. Nudle se dají upravit buď bezmasé, nebo s malým množstvím masa. Vždy ale s různobarevnou zeleninou, která vylepší vzhled jídla. Zelenina může být pokaždé jiná, stejně tak maso. S kořením se také nebojte experimentovat. Je jen málo pokrmů, s jejichž přípravou si můžete pohrát podle fantazie a nic nemůžete zkazit. Variace na čínské nudle s masem je jedním z nich.

Co je potřeba

  • čínské nudle
  • maso z vepřové kýty
  • červená paprika
  • žlutá paprika
  • jarní cibulka
  • česnek
  • houby
  • Maizena nebo Solamyl
  • 1 vejce
  • sojová omáčka
  • sůl
  • sádlo nebo olej na smažení
1

Maso a zeleninu pokrájíme na stejně velké části – kromě česneku, ten nakrájíme na tenké plátky. Maso obalíme v bramborovém nebo kukuřičném škrobu s celým vajíčkem.

2

Na pánvi rozehřejeme tuk a když je horký, vložíme do něj obalené kousky masa. Maso vařečkou rychle oddělujeme od sebe. Mícháme, dokud maso nezbělá a je lehce opečené.

3

K opečenému masu přidáme papriky a kousky naložených nebo předem namočených sušených hub. Přidat se mohou i pěstované žampiony. Zeleninu lehce posolíme, aby rychleji změkla. Když je zelenina poloměkká, přidáme sojovou omáčku a směs odstavíme. Kořeníme podle své chuti kmínem, pepřem, zázvorem nebo chilli paprikou.

4

Čínské nudle připravíme podle návodu na obalu a pak je dáme na pánev s vyšším okrajem na tuk osmažit. Trvá to pouze chvilku, musíme je míchat, jinak se přichytávají ke dnu nádoby. .

5

Když jsou nudle osmažené lehce dokřupava, přidáme směs masa se zeleninou a prohřejeme dohromady. Podle chuti dokořeníme a podáváme. Na talíři ozdobíme jarní cibulkou.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirka K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Burger na grilu | recept. Hamburger se většinou dělá z hovězího masa a přidává se do něj jen sůl a mletý pepř. Tuto definici najdete v kuchařské knize…