Jak uvařit domažlické vepřové ragú
04. Květen 2020
Domažlické vepřové ragú je tak trochu jiná varianta hospodského guláše. U nás je docela oblíbené a občas si ho s rýží dáme. Recept je originál, podle kterého se v restauracích připravoval. Nemusíte ho dodržovat „do posledního gramu“, recept si upravte podle sebe, nic nezkazíte. Zakysaná smetana se dá nahradit sladkou. V původním receptu není druh přesně definován. Pokrm je velmi jednoduchý, poměrně rychle hotový, a proto ho doporučuji.
Co je potřeba
- 750 g vepřové plece
- 100 g cibule
- 1 vejce
- 80 g sterilovaných okurek
- 100 g sterilovaného hrášku
- 15 g mleté sladké papriky
- 800 ml vody nebo vývaru
- 200 ml zakysané smetany
- 50 g hladké mouky
- 20 g soli
- 120 g sádla
Související články
Další zajímavé články
Jak zapéct vepřové maso v „ovčím kožíšku“ z brambor | starý ruský recept
Jak zapéct vepřové maso v „ovčím kožíšku“ z brambor | starý ruský recept. Recept na toto zajímavé jídlo pochází z jednoho zahraničního kulinářského we…
Jak připravit výpečky z vepřového masa | recept z vepřového bůčku
Jak připravit výpečky z vepřového masa | recept z vepřového bůčku. Pečený vepřový bůček nepatří mezi zdravá jídla, ale jednou za čas můžeme uděl…
Jak připravit minutku z vepřového masa
Jak připravit minutku z vepřového masa | recept na minutku nebo grilované vepřové maso. Jestliže se rozhodnete maso podle následujícího receptu připra…
Jak uvařit zabijačkový guláš | recept
Jak uvařit zabijačkový guláš | recept. Zažili jste někdy pravou vesnickou zabijačku? Dnes už nejsou tak obvyklé jako byly dříve, kdy v každém poř…
Jak zapéct obrácené řízky s cibulí a slaninou | recept
Jak zapéct obrácené řízky s cibulí a slaninou | recept. Řízky připravujte z vepřového masa, které máte v oblibě. Někdo nedá dopustit na řízek z krkovi…
Diskuze k článku