Jak uvařit domažlické vepřové ragú
04. Květen 2020
Domažlické vepřové ragú je tak trochu jiná varianta hospodského guláše. U nás je docela oblíbené a občas si ho s rýží dáme. Recept je originál, podle kterého se v restauracích připravoval. Nemusíte ho dodržovat „do posledního gramu“, recept si upravte podle sebe, nic nezkazíte. Zakysaná smetana se dá nahradit sladkou. V původním receptu není druh přesně definován. Pokrm je velmi jednoduchý, poměrně rychle hotový, a proto ho doporučuji.
Co je potřeba
- 750 g vepřové plece
- 100 g cibule
- 1 vejce
- 80 g sterilovaných okurek
- 100 g sterilovaného hrášku
- 15 g mleté sladké papriky
- 800 ml vody nebo vývaru
- 200 ml zakysané smetany
- 50 g hladké mouky
- 20 g soli
- 120 g sádla
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit minutku z vepřového masa
Jak připravit minutku z vepřového masa | recept na minutku nebo grilované vepřové maso. Jestliže se rozhodnete maso podle následujícího receptu připra…
Jak připravit vepřové kostky na zázvoru
Jak připravit vepřové kostky na zázvoru | recept z vepřového masa. Vepřové kostky na zázvoru je jídlo s malým množstvím šťávy, výrazně kořeněné a…
Jak usmažit nudličky z vepřového masa s lilkem | recept
Nudličky z vepřového masa s lilkem | recept. Lilek je zelenina, která stále více získává na oblibě. Setkat se s ním můžete v mnoha úpravách a to i tam…
Jak udělat bramborové placičky s masovou směsí | recept
Bramborové placičky s masovou směsí | recept. Následující recept by se dal nazvat 2 v 1, je to spojení zdánlivě nesourodých jídel. Bramborové placičky…
Jak zapéct kotlety v hlávkovém zelí | recept
Zapečené kotlety v hlávkovém zelí | recept. Zelí se dá připravit na mnoho způsobů. Je oblíbenou přílohou, v kombinaci s jinými druhy zeleniny slouží k…
Diskuze k článku