Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit dršťkovou polévku z předvařených drštěk | recept

30. Prosinec 2014

Dršťková polévka z předvařených drštěk: směle ji zařadíme mezi stálice české a slovenské kuchyně. I když ne všem strávníkům se zamlouvá, ať už třeba nemilými vzpomínkami ze školních jídelen, dršťky vyhledávají labužníci po celém světě. Dršťkovou polévku dělávaly naši předci a ve Francii nebo jižních zemích Evropy, jako je Itálie, Španělsko nebo Portugalsko, jsou dršťky v kuchyních obzvlášť ceněné. Při přípravě dršťkové polévky z předvařených drštěk, tedy nasekaných částí hovězího, telecího, ale i vepřového žaludku, se inspirujte domácím videoreceptem níže. Pro přípravu polévky si přichystejte vepřové sádlo, cibuli, česnek, rajský protlak, předvařené dršťky, kmín, majoránku, mletou chilli papriku, sladkou papriku a hovězí vývar z kostí.

Tipy

Recept na poctivý hovězí vývar z kostí do jezziny na stránce s návody JakTak.cz.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Hovězí nadivoko | recept. V tradiční české kuchyni se víno využívá poměrně málo. Jedním z pokrmů s vínem jako ingrediencí je hovězí nadivoko, kte…
Jak uvařit hovězí vývar | recept
Recept na hovězí vývar. Hovězí vývar je jeden z fenoménů poctivé kuchyně na celém světě. Silný výtažek získaným pomalým a dlouhým varem hovězího masa,…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.