Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit hovězí maso po švábsku

Jak uvařit hovězí maso po švábsku | recept z hovězího masa. Hovězí maso po švábsku je opět jeden z receptů vaření v jednom hrnci. Tyto recepty se těší velké oblibě, jídlo i s přílohou se vaří dohromady a potřeba nádobí je minimální. Ušetříte proto spoustu času s následným úklidem kuchyně. Omáčka má pikantní chuť po kaparech, doporučuji je nevynechávat, bez nich to není ono.

Co je potřeba

  • 750 g zadního hovězího masa
  • 30 g soli
  • 1 g mletého pepře
  • 150 g tuku
  • 150 g kořenové zeleniny (směs mrkve, celeru a kořene petržele)
  • 100 g cibule
  • 50 g citronu
  • 30 g hořčice
  • 1400 g oloupaných brambor
  • 30 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 10 g kaparů
  • 800 ml vody
1

Hovězí maso nakrájejte přes vlákno na plátky a okraje nařízněte, aby se nekroutily. Paličkou je rozklepejte, osolte a opepřete. Z obou stran plátky masa opečte na třetině z celkového množství tuku. Pak odložte na chvíli stranou.

2

Na zbývajícím tuku zpěňte zeleninu očištěnou a pokrájenou na kousky, přidejte kolečka citronu, hořčici a mírně podlijte vodou. Nechte vše společně několik minut pod poklicí povařit. 

3

Vraťte do hrnce opečené maso a za občasného podlití a promíchání duste doměkka. Téměř měkké maso přendejte do jiného hrnce a na něj rozložte plátky syrových brambor.

4

Šťávu z masa a zeleniny vyduste na tuk, zasypte moukou, kterou krátce osmahnete, a zalijte mlékem se zbytkem vody. Prošlehejte a provařte. Pak přeceďte na maso s bramborami, přidejte kapary a zvolna společně dovařte doměkka.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.