Jak uvařit kari s hráškem s rýží a bylinkami | recept
16. Srpen 2020
Toto jednoduché jídlo patří s železnou pravidelností mezi mé celoroční večeře. Navíc je bezmasé, což jistě ocení nejen vegetariáni. Vedle rýže je pak potřeba hrášek, mimo sezónu použijte mražený, ale nyní v těchto měsících si dopřejte ten čerstvý, je nejlepší. Dále je podstatnou složkou pórek, který v pokrmu skvěle křupe a dodá mu na lehké štiplavosti. Hlavním nositelem chuti je v následujícím receptu koření kari, které je velice výrazné a krásně obarví ostatní suroviny. Před dokončením je pokrm zjemněn smetanou.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 1 pórek
- 1 lžíci slunečnicového oleje
- 200 g rýže
- 160 g hrášku (mraženého nebo čerstvého)
- 100 ml smetany na vaření
- 1–2 čajové lžičky kari koření
- hrst bylinek k podávání
Související články
Další zajímavé články
Jak udělat salát z červené čočky a pohanky se zeleninou | recept
Salát z červené čočky a pohanky se zeleninou | recept. Salát jako oběd do práce nemusí být jen zeleninovou směsí, po níž máte brzy hlad. Když k zeleni…
Jak připravit pikantní indický květák
Jak připravit pikantní indický květák | recept na tradiční indický pokrm zvaný aloo gobi. Pokud už Vás omrzel květák smažený v trojobalu a máte r…
Jak připravit indický špenát s tofu | recept
Indický špenát s tofu | recept. Špenát se dá připravit i originálněji a chutněji než ve školní jídelně. Jedním ze způsobů může být třeba špenát p…
Jak uvařit hráškovo-bramborové pyré | recept
Hráškovo-bramborové pyré | recept. Tipů na dětská jídla není nikdy dost. Následující recept je důkazem, že pro děti je nejlepší volit jednoduché pokrm…
Jak uvařit rizoto s brokolicí, hráškem a pečenou červenou řepou | recept
Rizoto s brokolicí, hráškem a pečenou červenou řepou | recept. Receptů na rizoto existuje celá řada. Vedle klasické kombinace cibule a česneku se v ná…
Diskuze k článku