Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit krémovou polévku z rybího filé | recept

18. Prosinec 2019

Krémová polévka z rybího filé | recept. Rybí polévka nemusí být v jídelníčku jen tradičně o Vánocích. Můžete ji mít kdykoli, když na ni dostanete chuť. Nemám ráda českou klasiku z kapra, vařím rodině polévku z rybího filé, nejčastěji tresky. Polévka je hustá, sytá a jemná. Při podávání s pečivem poslouží i jako samostatný pokrm.  

Co je potřeba

  • 200 g rybího filé
  • 1 mrkev
  • 1 kořen petržele
  • kousek celeru
  • 1 středně velká cibule
  • 250 ml mléka
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 80 g  másla
  • sůl
  • lžíce hladké mouky
  • petrželová nať
1

Rybí filé rozdělte na kousky, osolte a poduste na polovině másla. Filé předem nerozmrazujte, upotřebíte i vodu, která se z něj uvolní.

2

Na druhé polovině másla osmahněte zeleninu pokrájenou na nudličky. Pro dobrou chuť polévky nevynechávejte celer, alespoň malý kousek do polévky patří.

3

V hrnci, ve kterém budete vařit polévku, nasucho mírně opražte mouku. Jakmile začne mouka intenzivně vonět a lehce se zabarvovat, přilijte, za stálého šlehání metličkou, vývar.  Vařte 20 minut za občasného prošlehání. 

4

Filé propasírujte přes síto, abyste odstranili případné kosti. Prolisované rybí maso, mléko i osmahnutou zeleninu přidejte do polévky a krátce vše společně provařte.

5

Hotovou polévku podle chuti dosolíme a přidáme jemně krájenou plocholistou nebo kadeřavou petržel.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články