Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept

Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept

I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak jistě ocení její rychlou přípravu, která významně uleví vánočnímu shonu. Výsledkem rychlé a jednoduché přípravy je přitom polévka, která je i přes veskrze jemné suroviny intenzivně rybí a plná chutí.

Co je potřeba

  • 400 g aljašské tresky
  • 4 mrkve
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • ¾ l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 200 g salátové majonézy nebo majonézy Yofresh
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • sůl a pepř k dochucení
1

Základem této jednoduché rybí polévky z aljašské tresky je na másle orestovaná a nadrobno nakrájená cibule s drobnými kousky jemně nasládlé mrkve. S tímto základem proto v hrnci celou přípravu rybí polévky začněte.

orestování máslově jemného základu rybí polévky
2

Ve chvíli, kdy cibule získá zlatavou barvu a z hrnce se začne linout máslově jemná vůně, přidejte na kousky nakrájenou aljašskou tresku. Společně pak za občasného promíchání přibližně 3 minuty opékejte.

přidání aljašské tresky do základu polévky
3

Poté podlijte vývarem, hrnec přiklopte a vařte do změknutí ryby i jemné zeleniny. K vaření postačí 10 až15 minut.

podlití vývarem
4

Povařený základ jemné rybí polévky pak v hrnci či v jiné nádobě tyčovým mixérem rozmixujte do hladké konzistence.

rozmixování rybí polévky
5

Rozmixovanou rybí směs pak zjemněte smetanou a krémovou konzistenci podpořte salátovou majonézou či majonézou Yofresh. V případě potřeby a současně i dle vaší chuti krémově jemnou polévku nařeďte ještě dalším vývarem.

přidání smetany a majonézy pro jemnou chuť a krémovou konzistenci
6

Na úplný závěr rybí polévku provoňte nasekanou petrželkou a dle chutí osolte a opepřete.

Krémově jemnou rybí polévku podávejte s nasucho opečeným toastem či ještě lépe posypanou drobnými a do křupava opečenými krutonky.

obohacení krémově jemné rybí polévky čerstvou petrželkou

Tipy

  • Aljašská treska použitá do této rybí polévky je variantou poměrně jemnou. Bez váhání však můžete do polévky použít i jiné druhy ryb, mnohem výraznější a intenzivnější. Co se týče zeleniny, můžete pak polévku obohatit o jemný, výrazně voňavý celer, jež polévce dodá příjemný nádech.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články