Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit mexickou rajčatovou polévku | recept

Mexická rajčatová polévka | recept. Nabízím vám k vyzkoušení recept na netradiční rajskou polévku. Předpis prý pochází z mexické kuchyně. Na přípravu mexické rajčatové polévky vyberte hodně zralá rajčata, obsahují méně kyselin a polévka lépe chutná. Koření se zelenou natí koriandru. Koriandr se občas sice na trhu objeví, ale ne každému jeho pronikavá chuť a vůně sedne. Pokud mezi takové lidi patříte, nahraďte ho natí petržele, tak jako já na fotografiích. Suroviny uvádím v množství na čtyři porce rajčatové polévky.

Co je potřeba

  • 8 větších rajčat
  • 1 středně velká cibule
  • 400 g plechovka kukuřičných zrn
  • 400 g plechovka červených fazolí
  • 0,75 l zeleninového vývaru
  • mletý pepř
  • sůl
  • nať koriandru (petržel)
  • máslo
1

Připravíme si zeleninu a ostatní ingredience. Cibuli pokrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a z kukuřice a fazolí slijeme nálev, který nepotřebujeme. Rajčata můžeme oloupat, nařízneme je na druhé straně od stopky do kříže a spaříme vroucí vodou. Slupka pak jde lehce stáhnout. Já doporučuji vařit se slupkou a následně rozmixovat, polévka má sytější barvu.

2

Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme rozkrájená rajčata. Zalijeme vývarem a rozvaříme. Rozvařenou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixerem a přidáme fazole s kukuřicí. Osolíme, přidáme mletý pepř a prohřejeme. Již nevaříme, aby kukuřice zůstala křupavá.

3

Nakonec přidáme do polévky zelenou nať a můžeme podávat s pečivem. Polévka je po ohřátí chutnější, propojí se chutě a je pikantní.

Milovníci ostrých jídel si mohou do polévky přidat chilli papričku.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporučuji h…