Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit plněné ravioli z bramborového těsta | recept

04. Listopad 2019

Plněné ravioli z bramborového těsta | recept. Tento pokrm jsem poprvé ochutnala v restauraci. Představovala jsem si pod tímto názvem úplně jiné jídlo, toto mě překvapilo. Nakonec to bylo překvapení příjemné a já se dnes s vámi podělím o recept. Taštičky se podávají ještě teplé, ale ve studených jsou chutě vyváženější. Proto při podávání zatepla doporučuji trochu více kořenit než udává původní rozpis surovin.

Co je potřeba

  • 250 g mletého hovězího masa (nebo libovou směs)
  • 3 jarní cibulky i s natí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených konzervovaných rajčat
  • 2 řapíky celeru
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • trocha oleje
  • lžíce hladké mouky
  • trochu čerstvého nebo sušeného oregana

Těsto:

  • 450 g vařených brambor
  • 190 g hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 žloutky
  • sůl
  • sádlo na smažení
1

Začněte přípravou náplně z mletého masa. Masovou směs musíte nechat vychladnout a teprve pak plnit ravioli. Na malém množstvím oleje opražte dohněda mleté maso, vařečkou nebo lžící ho rozmělňujte. K orestovanému masu přidejte kousky cibule a řapíkatého celeru, rozetřený česnek a chvilku společně míchejte. Pak přidejte rajčata, oregano, směs osolte a okořeňte pepřem. Vše společně pod poklicí rozduste a na závěr zahustěte lžící hladké mouky. Dejte hotovou náplň vychladnout.

2

Bramborové těsto nesmí dlouho odpočívat, musí se s ním pracovat ihned po dokončení, jinak řídne a ztrácí na kvalitě. Proto s ním začněte teprve tehdy, až masová náplň vychladne. Rozstrouhejte vařené brambory na nudličky, přidejte mouku, žloutky, olej a sůl. Vypracujte těsto. Bude-li potřeba, přidejte mouku.

3

Bramborové těsto rozdělte na pomoučeném vále na kousky a každý kousek rukou zploštěte na placičku. Do středu každého kolečka vložte lžíci náplně a kolečko přehněte. Okraje dobře zamáčkněte, aby náplň nevytékala.

4

Ravioli smažte v rozpáleném sádle dozlatova. Na talíři ozdobte malými rajčátky a snítkou čerstvé bazalky. Je možné podávat s česnekovým dipem.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články