Co je potřeba

Množství pro 2 osoby:

  • 10 kulatých ředkviček
  • 125 ml smetany
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžičky cukru
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 kávové lžičky hladké mouky na zahuštění
  • kousek másla
1

Připravte si veškeré potřebné ingredience – zeleninu očistěte a omyjte. Ředkvičky nesmějí být dřevnaté, celé jídlo se jimi pokazí. Nakrájejte je na plátky nebo čtvrtky podle uvážení. Nemusíte se bát ani pálivých ředkviček, varem jejich palčivost zmizí.

2

Na pánvi rozpusťte plátek másla a vhoďte na něj jarní cibulku nakrájenou na kousky i s natí. Trochu zelené části si nechte na posypání hotového pokrmu na talíři. Asi po minutě přidejte ředkvičky a cukr. Nechte cukr zkaramelizovat, ředkvičky mírně zhnědnou (obalí se karamelem). Osolte a přidejte mletý pepř podle chuti.

3

Osmažené ředkvičky (ještě tvrdé) posypte hladkou moukou a promíchejte, aby se mouka lehce propařila. 

4

Přilijte smetanu a povařte. Ředkvičky musejí změknout, ale nesmí být rozvařené. Zelenina se doporučuje, stejně jako těstoviny, vařit al dente – na skus. Na talíři každou porci posypte zelenou cibulovou natí, kterou jste si na počátku vaření dali stranou. Podává se jen tak s pečivem, nebo s uzeným masem a brambory.

Tipy

Někteří kuchaři doporučují sypat strouhaným sýrem.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)