Co je potřeba

- 500 g kuřecího masa
- rajčatový protlak
- 1 balení špaget
- sypaný parmezán
- 3 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- adžika, worchester
- jíška

1

Oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno. Cibuli orestujte, dokud nezesklovatí. Mezitím si do většího hrnce dejte vařit vodu na špagety podle návodu na balíčku špaget.

2

Maso nakrájejte na drobné kostičky. Maso osolte, opepřete a dokořeňte dle své chuti. Doporučuji koření Adžika, dodá masu skvělou chuť a není příliš výrazná. Pro zdůraznění masové chuti dochuťte maso přímo na pánvi worchesterem.

3

Maso restujte do zlatavé barvy. Ochuťte rozmačkaným česnekem a chvílí ještě restujte. Poté k masu přidejte rajčatový protlak a podlijte vodou. Nechejte dusit cca 25 minut. Pro rychlejší přípravu, doporučuji vařit maso v tlakovém hrnci.

4

Do vroucí vody dejte vařit špagety. Dobu vaření přizpůsobte své chuti a řiďte se doporučením uvedeným na obalu.

5

Jakmile se vám maso dostatečně podusí, přidejte ještě trochu vody a přiveďte za míchání k varu. Omáčku dochuťte solí, cukrem (stačí troška) a sypaným parmezánem (klidně 2 velké lžíce). Nakonec zahustěte jíškou. Dobrou chuť!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)