Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit výbornou thajskou mrkvovou polévku | recept

Jak uvařit výbornou thajskou mrkvovou polévku | recept. Máte chuť na exotickou polévku kterou snadno uvaříte? Není to žádná velká věda a my vám poradíme jak na to. Vyzkoušejte a překvapte rodinu něčím novým.

 

Co je potřeba

  • 500 g kuřecích nebo krůtích prsou
  • nastrouhaná kůra z jednoho bio pomeranče
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 velké mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 15 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na malé kousky
  • čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho pomeranče
  • 80 g zakysané smetany
  • špetka mletého pepře
  • 20 g černých sezamových semínek
  • na ozdobu čerstvý koriandr, jen lístečky nakrájené na kousky
  • 2 stroužky česneku
  • špetka chilli
  • 400 ml kokosového mléka
1

Na oleji osmahneme cibuli, česnek a zázvor. Přidáme nakrájenou mrkev a dohromady chvilku restujeme.

2

Vše zalijeme vývarem, v této fázi ještě přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a pomerančovou šťávu. Vše vařímedo úplného změknutí mrkve.

3

Vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka na jemný krém. Pomalu přilijeme kokosové mléko.

 

4

Na pánvičce zprudka orestujeme tenké proužky z kuřecích prsou.

5

Polévku ochutíme kořením a vložíme maso.

6

Na talíři dozdobíme sezamovými semínky a lžící zakysané smetany. Posypeme koriandrem.

 

Autor: Jana P.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.