Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vymíchat jemnou pomazánku z taveného sýru, vajíček a tresčích jater | recept

Jak vymíchat jemnou pomazánku z taveného sýru, vajíček a tresčích jater | recept

Jak vymíchat jemnou pomazánku z taveného sýru, vajíček a tresčích jater | recept. Jemná chuť tresčích jater, podpořená stejně tak jemnými, natvrdo uvařenými vajíčky je úžasně harmonickým základem pomazánky prolnuté taveným sýrem i nezbytnou kapkou majonézy a v závěru výstižně dochucené česnekem s jarní cibulkou.

Co je potřeba

  • 1 konzerva tresčích jater
  • 2 natvrdo uvařená vajíčka
  • 4 trojúhelníčky smetanového taveného sýru
  • 3 lžíce majonézy
  • 3 stroužky česneku
  • 1–2 stonky zelené cibulky
  • sůl a pepř k dochucení
1

Tresčí játra vyklopte z plechovky, přičemž přebytečný olej předem slijte a vidličkou je rozmělněte.

Jak vymíchat jemnou pomazánku z taveného sýru, vajíček a tresčích jater | recept
2

Do misky k játrům pak přidejte na jemném struhadle nastrouhaná uvařená vajíčka a spolu s taveným sýrem rozmíchejte.

Jak vymíchat jemnou pomazánku z taveného sýru, vajíček a tresčích jater | recept
3

Ochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a přidejte nadrobno nasekanou cibulku.

Jak vymíchat jemnou pomazánku z taveného sýru, vajíček a tresčích jater | recept
4

Na závěr zvláčněte majonézou. Dle chuti ji můžete přidat i více.

Takto připravenou pomazánku podávejte s čerstvým či opečeným chlebem, avšak skvěle se hodí i na chlebíčky či jednohubky.

Jak vymíchat jemnou pomazánku z taveného sýru, vajíček a tresčích jater | recept

Tipy

  • Velmi delikátní pomazánku připravíte s použitím křepelčích vajíček.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.