Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zapéct chléb s houbovou směsí | recept s houbami

Jak zapéct chléb s houbovou směsí | recept s houbami. Tento zajímavý recept na houbovou svačinku se ke mně dostal řetězovým e-mailem, takže bohužel neznám jméno autora. Hned po prvním přečtení se mi zalíbil, a tak jsem ho vyzkoušela. Je to jídlo jednoduché (takové mám nejraději) a výborně chutná. Připravovala jsem ho z mladých hřibů hnědých, křemenáčů a muchomůrky růžovky. Mám raději tvrdší houby, ze starších měkkých plodnic se jídlo hodí jen pro skutečné milovníky hub, kterým nevadí jejich typická konzistence.

Co je potřeba

  • 8 plátků tmavého chleba
  • 200 g hub
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • máslo na potření chlebů
1

Houby očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Tvrdý sýr, stačí běžný eidamského typu, nastrouhejte na hrubé nudličky.

2

V pánvi rozehřejte lžíci másla (ghí), přidejte houby, zakryjte poklicí a poduste je. Jakmile houby uvolní vodu, sejměte poklici a nechte tekutinu odpařit.

3

V kastrůlku rozpusťte zbytek másla, zaprašte moukou a usmažte světlou jíšku. Nechte ji vystydnout a do studené vmíchejte vejce, houby, sůl a mletý pepř.

4

Krajíčky chleba potřete tenkou vrstvou másla, rozdělte na ně houbovou směs a posypejte nastrouhaným sýrem.

5

Naskládejte chleby na plech vyložený papírem na pečení a vložte je do předem vyhřáté trouby. Zapékejte při 200 °C do zezlátnutí. Podávejte teplé i studené.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct houbovou nádivku | recept
Jak upéct houbovou nádivku | recept. Zakomponovat do slané nádivky houby bylo přímo osvícením. Kousky na másle podušených hub, ochucené česnekem a maj…