Co je potřeba

  • 1 květák
  • 200 g šunky
  • kelímek zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce strouhanky
  • máslo
  • sůl
  • zelená petržel
1

Květák rozebereme na růžičky, důkladně omyjeme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Na kousku másla opražíme dvě polévkové lžíce strouhanky. Strouhankou budeme sypat pokrm před zapečením v troubě, proto dávejte pozor a nechte ji jen lehounce osmahnout.

2

Šunku nakrájejte na drobné kousky. Nezáleží na tom, jakou šunku vyberete, zda drůbeží či vepřovou. V zakysané smetaně rozšleháme dvě celá vejce, osolíme a přidáme nasekanou petrželovou nať.

3

Zapékací misku vymažeme máslem a urovnáme do ní polovinu vařeného květáku. Posypeme ho šunkou, nahoru dáme druhou polovinu květáku a rukou vše mírně stlačíme. Zalijeme smetanou s vejci.

4

Povrch posypeme připravenou strouhankou a zapečeme při 200 °C. Jakmile vejce ztuhnou, je květák hotový. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. 

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.25
Average: 4.3 (4 votes)