jaktak.cz

Jak vyčistit psovi uši

Složitost: Mírný
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Péče o psa zahrnuje celou řadu povinností. K těm nepříjemným řadíme například čištění uší. Není to tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Jak správně psovi vyčistit uši vám poradí následující řádky.

Krok 1

Jak často uši čistit

Nezapomeňte, že pejsek je vystavován různým nečistotám a prachu mnohem více než vy. Doporučujeme proto, abyste mu ušili čistili alespoň jedenkrát měsíčně. Vlastníte-li plemeno, které je zánětem uší ohroženo mnohem více, doporučujeme čistit uši minimálně jedenkrát za dva týdny. Plemena, která jsou více náchylná k nemocím a zánětům uší jsou: - lovecká plemena ( retrívři, labradoři, kokršpanělé, barváři, honiči, ohaři) - musoloidní plemena ( boxeři, mastixové, cane corso apod.)

Krok 2

Jak psovi uši čistit

Rozhodně pro čištění uší vašeho čtyřnohého kamaráda nepoužívejte různé vatové tyčinky, vatové tampóny apod. Tímto způsobem byste mohli psovi akorát ublížit. Důkladně a správně vyčistíte uši pouze pomocí speciálního roztoku, který zakoupíte u veterináře nebo ve zverimexech.

Krok 3

Roztok

Roztoky pro čištění psích uší jsou uzpůsobeny tak, že vše zvládnou samy. Stačí jen, abyste požadované množství nanesli do zvukovodu vašeho pejska a nechali působit. Následně ouško zvenčí promasírujte a papírovou utěrkou setřete nečistoty, které roztok z ucha vytáhne. Roztok rozpouští maz, působí jako desinfekce, ucho vyčistí, vysuší a zároveň udržuje správné a vhodné mikroklima ve vnějším zvukovodu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vycistit-psovi-usi.html