Pohankové rizoto s ředkvičkami, mrkví a hovězím masem | recept
06. Duben 2017
Pohankové rizoto | recept. Následující recept na pohankové rizoto je ideálním pondělním jídlem, v němž spotřebujete zbytky z víkendové pečeně a přitom si odlehčíte jídelníček a skvěle pochutnáte. Potřebovat budete pohankovou lámanku, pečené hovězí, máte-li vepřové nebo kuřecí, použijte ho. Dále už postačí obyčejné suroviny, které máte pravděpodobně doma ve spíži – cibule, mrkev, kyselá okurka a ředkvičky. Pohankové rizoto můžete dochutit trochou sušené petržele a několika semínky fenyklu, s ním však nakládejte opatrně, je velmi aromatický.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na 1-2 porce:
- 100 g pohankové lámanky
- 50 g pečeného hovězího
- 1 kyselou okurku
- 1 svazek ředkviček
- 1 mrkev
- 1 cibuli (může být i červená)
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, špetka fenyklu (nadrceného) a sušené petržele
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit pohankové rizoto s pečenou zeleninou | recept
Pohankové rizoto s pečenou zeleninou | recept. Pohanka je velice zdravou plodinou, rozšiřuje se k nám spíše ze západních zemí, avšak hojně a dlouho je…
Jak připravit štěpánské rizoto | recept
Štěpánské rizoto | recept. Není třeba mít na talíři každý den maso. Jsou i bezmasá jídla, která zasytí na delší dobu. Příkladem je následující recept…
Jak na spirálový zeleninový koláč | recept
Spirálový zeleninový koláč | recept. Slané koláče jsou u nás stále více v oblibě a tento spirálový zaujme nejen svou barevností, ale i chutí. K vytvoř…
Jak uvařit pohanku s glazovanou červenou řepou a parmazánovým vejcem | recept
Jak uvařit pohanku s glazovanou červenou řepou a parmazánovým vejcem | recept. Červená řepa je v poslední době módní potravinou. Objevíte ji ve všech…
Jak uvařit indickou fazolovou polévku | recept
Indická fazolová polévka | recept. Tuto hustou a sytou zeleninovou polévku je možné podávat i jako hlavní jídlo ve všední den. Sta…
Diskuze k článku