Přejít k hlavnímu obsahu

Pohankové rizoto s ředkvičkami, mrkví a hovězím masem | recept

Pohankové rizoto | recept. Následující recept na pohankové rizoto je ideálním pondělním jídlem, v němž spotřebujete zbytky z víkendové pečeně a přitom si odlehčíte jídelníček a skvěle pochutnáte. Potřebovat budete pohankovou lámanku, pečené hovězí, máte-li vepřové nebo kuřecí, použijte ho. Dále už postačí obyčejné suroviny, které máte pravděpodobně doma ve spíži – cibule, mrkev, kyselá okurka a ředkvičky. Pohankové rizoto můžete dochutit trochou sušené petržele a několika semínky fenyklu, s ním však nakládejte opatrně, je velmi aromatický.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat na 1-2 porce:

  • 100 g pohankové lámanky
  • 50 g pečeného hovězího
  • 1 kyselou okurku
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 mrkev
  • 1 cibuli (může být i červená)
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř, špetka fenyklu (nadrceného) a sušené petržele
1

Nejprve si namočte pohanku asi na půl hodiny. Mezitím si oloupejte cibuli, nakrájejte ji na drobno. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli a nechte zesklovatět.

2

Následně si oškrábejte mrkev a ředkvičky očistěte, vše pak nakrájejte na kostičky. Když cibule začne lehce zlátnout, přisypte ostatní zeleninu a nechte krátce orestovat. Potom podlijte trochou vody a nechte chvíli podusit. Jen tak, aby zelenina ještě křupala.

3

Pečené hovězí mezitím nakrájejte na velikost sousta. Pokud máte zbylou pečeni i s omáčkou, můžete i ji přidat pro zajímavější chuť, ale v tom případě omezte použití dalšího koření, aby se chutě netloukly. Kyselé okurky nasekejte nadrobno.

4

Pohanku mezitím uvařte doměkka. Jakmile bude hotová, zceďte přebytečnou vodu, pokud zůstala a pohanku přesypte na pánev k zelenině a společně promíchejte. Rizoto můžete nechat i chvíli restovat, pohanka se tak lehce opeče a bude krásně křupavá.

5

Přidejte připravené maso, podle chuti ještě dosolte a opepřete. Fenyklová semínka můžete přidat do jídla celá nebo lépe je lehce nadrtit, snáze tak ochutí celý pokrm. Připravené pohankové rizoto posypejte trochou sušené petržele, rozdělte na talíře a podávejte.

Autor: marketahoz | Zobrazit autorská práva

fotografie archiv autorky

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články