Jak na domácí čalamádu ze zelí a paprik | recept
29. Říjen 2020
Domácí čalamáda ze zelí a paprik | recept. Vrcholí sklizeň zeleniny, všude je velký výběr rozmanitých druhů. Co takhle zkusit namíchat čalamádu na zimu do zásoby? Využijeme ji jako přílohu nejen k masitým jídlům. Čalamádu si můžete namíchat podle své chuti, je třeba dodržet jen váhový poměr zeleniny k množství nálevu. Část paprik lze nahradit např. květákem, kedlubnou atd. Milovníci ostrých chutí mohou přidat chilli papriku, česnek aj. Zajímavou chuť dodá čalamádě snítka kopru. Následující recept je základní varianta, obměňujte ji podle libosti.
Co je potřeba
- 1 kg barevných paprik
- 2,5 kg hlávkového zelí
- 2 velké cibule
Nálev:
- 2 l vody
- 200 ml octa 8%
- 500 g krupicového cukru
- 200 ml olej
- balíček přípravku Deko
Související články
Další zajímavé články
Jak ugrilovat sýr | recept
Jak ugrilovat sýr | recept. Grilování není jen o mase. Někteří z nás dávají přednost zelenině a sýrům, právě pro ty je náš dnešní recept. Hodí se i pr…
Jak uvařit dýňové zelí | recept
Dýňové zelí | recept. Dušené zelí jako příloha neodmyslitelně patří k české kuchyni. Co když ale někdo nemůže, vzhledem k jeho nadýmavým účinkům, zelí…
Jak naložit beraní rohy nebo kapie | recept
Naložené beraní rohy nebo kapie | recept. Domácí konzervování zeleniny je činnost, která se vyplatí. Na trzích nebo v běžné obchodní síti lze levně ko…
Jak připravit zelný salát s houbami | recept
Zelný salát s houbami | recept. Podzim a zima je období, kdy více než jindy připravujeme saláty z hlávkového zelí. Zelí obsahuje mnoho zdraví pro…
Jak naložit ředkvičky do sladkokyselého nálevu | recept
Jak naložit ředkvičky do sladkokyselého nálevu | recept. Co s nadbytkem ředkviček, když už rodina odmítá vše, co obsahuje byť jen stopové množství tét…
Diskuze k článku