Jak na křupavé olivové krekry s mozzarellou | recept na slané pečivo
Jak na křupavé olivové krekry s mozzarellou | recept na slané pečivo. Vkusné, elegantní a k vínu ideální. Krekry, do nichž jsou delikatesy k vínu běžné podávané přímo zakomponované. Spojení sýru, oliv a slaných sušenek do jediného křupavého krekru je nejen nápadité, ale i chuťově dokonalé.
Co je potřeba
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 100 g čerstvého smetanového sýru (žervé, Lučina…)
- 80 g černých oliv
- 80 g mozzarelly
- 50 ml vody
- 6 lžic olivového oleje (2 lžíce do těsta + 4 lžíce na potření)
- 1 žloutek
- ½ lžičky soli
Do větší mísy nasypte mouku, osolte, přilijte vodu se 2 lžícemi olivového oleje a současně přidejte i žloutek, smetanový sýr, nadrobno nakrájené olivy i okapanou a najemno nastrouhanou mozzarellu.
Ze všech surovin vypracujte pevné, kompaktní těsto, které je krásně vláčné, šťavnaté a dobře zpracovatelné.
Tipy
- Pro zvýraznění chuti přidejte do těsta i prolisovaný stroužek česneku, který krekry nejen dochutí, ale i provoní.
Diskuze k článku