Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na popraskaný jablečný závin

19. Květen 2019

Jablečné záviny často praskají. Je to proto, že jablečná náplň obsahuje příliš vody.

Co je potřeba

strouhanka

máslo

mléko

1

Před pokládáním náplně posypeme těsto vrstvou strouhanky, která přebytečnou vlhkost nasákne.

2

Případně si lze pomoci i během pečení. V hrnečku ohřejeme trochu mléka a másla. Směsí pak pravidelně potíráme závin během pečení. Díky tomuto jednoduchému triku by měl závin držet a nepopraskat.

3

Jablka před plněním těsta můžeme nastrouhat a přebytečnou šťávu vymačkat. Tím bychom měli zabránit praskáním těsta při pečení.

4

Na jablečný závin používáme jablka moučnatá, která už nejsou příliš chutná na přímou spotřebu, protože jsou méně šťavnatá. 

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct jablečný štrúdl | recept
Jak upéct jablečný štrúdl | recept. Štrúdl neboli jablečný závin je jemný dezert z listového těsta. Příprava jablečného štrúdlu je rychlá a jednoduchá…
Jak udělat náplně do závinů | recept
Jak udělat náplně do závinů | recept. Když babička v neděli dala na stůl bílý ubrus a na něj vytáhla těsto, které zakrývalo celý stůl, těsto přes kter…