Jak na výborné ovocné knedlíky hotové „šup, šup“?
Je spousta způsobů, jak si můžeme usnadnit vaření. K těm velmi oblíbeným patří používání papiňáků, robotů, pekáren nebo třeba instantních surovin. A právě jedna taková nám teď velmi usnadní práci, respektive přípravu výtečných, jednoduchých a rychlých ovocných knedlíků. Ať už je děláte poprvé, děláte někdy kynuté nebo tvarohové, tyhle vám budou chutnat a jsou nadevše jednoduché.
I tady do těsta přidáváme tvaroh, který mu zajistí vláčnost a spoustu bílkovin. Použít můžeme jakékoli ovoce, ať už jahody, meruňky, broskve nebo třeba borůvky či černý rybíz. Vždy ale nechte ovoce chvíli stát, aby bylo pokojové teploty tak, jako i těsto.
Co je potřeba
Na cca 20 kusů knedlíků budeme potřebovat:
- 250 g vaničku měkkého tvarohu, nejlépe plnotučného, který nejlépe nese chuť
- 1 balení bramborového těsta v prášku
- 1 polévková lžíce rozpuštěného másla
- Trocha vody
- Sezónní ovoce pokojové teploty, např. jahody, meruňky, švestky, jablka…
Postup
Do větší mísy, ve které se nám dobře pracujeme, vsypeme bramborové práškové těsto. Přidáme celý tvaroh, přepuštěné máslo a vodu dle návodu na obale bramborového těsta. Množství vody se váže ke gramáži těsta, záleží na konkrétním typu.
Následně zamísíme a vypracujeme jemné, hladké těsto. Z něho si postupně připravíme jednotlivé kusy, do nichž balíme zvolené čerstvé ovoce.
Dáme si do většího hrnce vařit vodu. Jakmile je vroucí, osolíme ji a knedlíky dáma asi na 7 minut vařit. Délka varu je závislá na velikosti knedlíků.
Tyhle jednoduché a velmi chutné ovocné knedlíky můžete podávat posypané moučkovým cukrem, nastrouhat na ně tvrdý tvaroh, přelít je rozpuštěným máslem. Výborné jsou ale i s cukrem a strouhaným perníkem, s cukrem a mákem nebo s cukrem a ořechy. Jestli je vyzkoušíte, určitě se stanou i vaším oblíbeným jídlem, které má díky různému ovoci vždy jinou chuť.
Tipy
Jestli knedlíky nesníte všechny, anebo máte náladu je teď právě uvařit a nenechávat to až na víkend, můžete je bez obav uschovat na pár týdnů či měsíců do mrazáku. Po vytažení jsou tak dobré, jako byste je právě uvařili.
Diskuze k článku