Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na výborné ovocné knedlíky hotové „šup, šup“?

Je spousta způsobů, jak si můžeme usnadnit vaření. K těm velmi oblíbeným patří používání papiňáků, robotů, pekáren nebo třeba instantních surovin. A právě jedna taková nám teď velmi usnadní práci, respektive přípravu výtečných, jednoduchých a rychlých ovocných knedlíků. Ať už je děláte poprvé, děláte někdy kynuté nebo tvarohové, tyhle vám budou chutnat a jsou nadevše jednoduché.

I tady do těsta přidáváme tvaroh, který mu zajistí vláčnost a spoustu bílkovin. Použít můžeme jakékoli ovoce, ať už jahody, meruňky, broskve nebo třeba borůvky či černý rybíz. Vždy ale nechte ovoce chvíli stát, aby bylo pokojové teploty tak, jako i těsto.

Co je potřeba

Na cca 20 kusů knedlíků budeme potřebovat:

  • 250 g vaničku měkkého tvarohu, nejlépe plnotučného, který nejlépe nese chuť
  • 1 balení bramborového těsta v prášku
  • 1 polévková lžíce rozpuštěného másla
  • Trocha vody
  • Sezónní ovoce pokojové teploty, např. jahody, meruňky, švestky, jablka…

Postup

Do větší mísy, ve které se nám dobře pracujeme, vsypeme bramborové práškové těsto. Přidáme celý tvaroh, přepuštěné máslo a vodu dle návodu na obale bramborového těsta. Množství vody se váže ke gramáži těsta, záleží na konkrétním typu.

Následně zamísíme a vypracujeme jemné, hladké těsto. Z něho si postupně připravíme jednotlivé kusy, do nichž balíme zvolené čerstvé ovoce.

Dáme si do většího hrnce vařit vodu. Jakmile je vroucí, osolíme ji a knedlíky dáma asi na 7 minut vařit. Délka varu je závislá na velikosti knedlíků.

Tyhle jednoduché a velmi chutné ovocné knedlíky můžete podávat posypané moučkovým cukrem, nastrouhat na ně tvrdý tvaroh, přelít je rozpuštěným máslem. Výborné jsou ale i s cukrem a strouhaným perníkem, s cukrem a mákem nebo s cukrem a ořechy. Jestli je vyzkoušíte, určitě se stanou i vaším oblíbeným jídlem, které má díky různému ovoci vždy jinou chuť.

Tipy

Jestli knedlíky nesníte všechny, anebo máte náladu je teď právě uvařit a nenechávat to až na víkend, můžete je bez obav uschovat na pár týdnů či měsíců do mrazáku. Po vytažení jsou tak dobré, jako byste je právě uvařili.

Autor: redakce
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jablečné muffiny
Jak upéct jablečné muffiny - recept
Máte rádi vláčné buchty a koláče? Rádi si vezmete jeden kus, bez toho aniž byste jej museli ukrojit? Muffiny patří k moučníkům, které milují dosp…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.