Přejít k hlavnímu obsahu

Jak namíchat salát z kuřecího masa, polníčku a rajčat | recept

Jak namíchat salát z kuřecího masa, polníčku a rajčat | recept. Saláty s masem mohou být alternativou tradičního oběda, lehkou večeří nebo odpolední svačinkou. Salát z následujícího receptu se dá připravit i ze zbylých porcí pečeného kuřete, nemusí být nutně z kuřecích prsou. A protože každý z nás je originál a má trochu jiné vnímání chuti, neuvádím přesný rozpis dochucovadel. Hrajte si a dolaďte si chuť tak, abyste byli spokojeni a chutnalo vám.

Co je potřeba

Množství ingrediencí je orientační, uzpůsobte počtu strávníků

  • 300 g kuřecích prsních řízků
  • 250 g cherry rajčat
  • 200 g polníčku
  • 1 malá cibule
  • 8 křepelčích vajec
  • bylinková sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej
  • balzamikový ocet
1

Uvařte si vejce natvrdo. Do tohoto salátu přidávám křepelčí vajíčka, s cherry rajčaty jim to spolu sluší. Nemáte-li křepelčí, s klidným srdcem je nahraďte slepičími, chuť je stejná (toto je můj názor, nemusíte souhlasit). Vejce oloupejte a zchlaďte.

2

Kuřecí prsa okořeňte pepřem, bylinkovou solí, kořením na kuřecí maso, nebo oblíbenými bylinkami. Opečte ho z obou stran v pánvi s rozpáleným olejem. Po upečení nechte vystydnout, do salátu se maso musí přidat studené. Studené maso nakrájejte na úhledné kousky.

3

Polníček důkladně vyperte, aby v něm nezůstala zrnka písku. Nechte ho důkladně okapat nebo osušit v odstředivce na salát. Ve větší míse promíchejte maso, polníček, rajčata, drobně pokrájenou cibuli, přidejte několik lžic oleje a dochuťte balzamikovým octem. Rozdělte na talíře a ozdobte vařenými vejci.

Salát je výborný s bramborovými rösti pečenými nasucho v troubě.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct kuře po balkánsku | recept
Jak upéct kuře po balkánsku | recept. Kuřecí maso je univerzální, lze připravit tisíci způsoby, téměř každému chutná, je dietní, rychle hotové a patří…