Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit dip Blízkého východu z pečených paprik | recept

Jak připravit dip Blízkého východu z pečených paprik | recept. Pečením umocněná chuť červených paprik se dokonale snoubí jak s výraznou chutí hladkolisté petrželky, tak s lahodnými vlašskými ořechy. Spolu s aromatickým kořením Blízkého východu a patřičným ochucením, vytvoří specialitu, která zaujme plnou chutí a vůní. 

Co je potřeba

  • 2 velké červené papriky
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • špetka čerstvě drceného pepře
  • špetka soli
  • 2 lžíce olivového oleje + na potření paprik

 

1

​​​​​​Z paprik vykrojte jadřince, očistěte je od semínek, nakrájejte na čtvrtky a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Mašlovačkou pak papriky potřete olivovým olejem.

2

Papriky pečte v předem vyhřáté troubě při 200–220 °C přibližně 25 minut, dokud slupka nezčerná. Pokud máte troubu s funkcí grilu, doporučuji grilu využít.

3

Horké upečené papriky vložte do igelitového sáčku a nechejte pár minut zapařit.

4

Poté papriky sloupněte.

5

Oloupané papriky vložte do mixéru a přidejte k nim nahrubo nasekanou petrželku s vlašskými ořechy. Vše rozmixujte dohladka.

6

Směs přendejte do misky a ochuťte citronovou šťávou, javorovým sirupem, olivovým olejem, prolisovaným česnekem, římským kmínem, solí a pepřem.

Specialitu nechejte ještě chvíli odležet v lednici a následně podávejte jako dip například ke grilovanému masu, či k tortilla chips, anebo v rámci lehké večeře s pita chlebem či tortillou.

 

Pro sytější variantu přidejte do mixéru k paprikám, petrželi a ořechům ještě 2 lžíce strouhanky. Ta směs jemně zahustí a tím pádem více zasytí.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články