Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit grilovaný lilek s mozzarelou a bazalkovým olejem | recept

30. Červen 2013

Receptů na lilek není nikdy dost! Chutný je zapečený lilek nebo lilek smažený v těstíčku. Lilek si oblíbila i kuchařská dvojice Kluci v akci! Tentokrát jsem z receptů na lilek vybral variaci na grilu. Grilovaný lilek s mozzarelou a bazalkovým olejem je kulinářská specialitka, které lze snadno podlehnout. Postup přípravy lilku na grilu je následující: Lilek se podélně nakrájí na 8 plátků a z obou stran potře olivovým olejem. Pod nůž přijde rajče i mozzarella. Lilek dáme na gril, jakmile bude ugrilovaný, osolí se a opepří. Ze dvou kusů lilku se vytvoří kříž ogrilovanou stranou nahoru, přidá plátek mozzarelly, rajčete a lístek bazalky. V této podobě se zabalený lilek griluje další tři minutky.

Co je potřeba

Ingredience pro 4 jedlíky:

400 g lilku (2 ks)
250 g mozzarelly
100 g rajčat (1 ks)
20 g piniových oříšků (1 lžíce)
2 lžíce bazalky
1 dl olivového oleje
1 lžíce petržele

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.