Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit halibuta v křupavých bramborech | recept

18. Prosinec 2013

Halibut recept. Ryba halibut (platýs černý) se vyznačuje příjemným aroma, bílé maso halibuta má vysoký obsah bílkovin. Rozhodně byste měli pokrmy připravovat z čerstvé ryby a dávat přednost před halibutem mrazeným. Skvěle chutná dušený nebo vařený v páře. Tentokrát si připravíme halibuta v křupavých bramborech s krémovým pórkem. Výborné jídlo! Zhlédněte recept na halibuta ve videu.

Co je potřeba

Suroviny na halibuta (4 porce):
600 g rybího filé (halibut)
½ pórku
150 g přepuštěného másla
200 ml smetany
20 ml olivového oleje (2 lžíce)
2 velké dlouhé batáty
2 g kurkumy (½ lžičky)
sůl, pepř

Tipy

Maso halibuta nikdy moc nekořeňte, aby nezaniklo jeho charakteristické aroma.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak zpracovat a uchovat houby
Houby jsou zvláštním a voňavým darem přírody. Tento každoročně relativně krátkodobý dar lesa se lidstvo od pradávna snažilo uchovat tak, aby byl použi…
Jak poznat druhy jedlých dýní
Dýně se stále častěji stávají součástí naší kuchyně. I vy jste jistě zaznamenali celou řadu dýňových receptů včetně dýňových krémových polévek, dýňový…
Jak postupovat při sterilování | rady
Jak postupovat při sterilování | rady. Chystáte se připravit ovocný kompot? Sterilované ovoce je vždy vítaným zpestřením v kuchyni. Tady je pár základ…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.