Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit halibuta v křupavých bramborech | recept

18. Prosinec 2013

Halibut recept. Ryba halibut (platýs černý) se vyznačuje příjemným aroma, bílé maso halibuta má vysoký obsah bílkovin. Rozhodně byste měli pokrmy připravovat z čerstvé ryby a dávat přednost před halibutem mrazeným. Skvěle chutná dušený nebo vařený v páře. Tentokrát si připravíme halibuta v křupavých bramborech s krémovým pórkem. Výborné jídlo! Zhlédněte recept na halibuta ve videu.

Co je potřeba

Suroviny na halibuta (4 porce):
600 g rybího filé (halibut)
½ pórku
150 g přepuštěného másla
200 ml smetany
20 ml olivového oleje (2 lžíce)
2 velké dlouhé batáty
2 g kurkumy (½ lžičky)
sůl, pepř

Tipy

Maso halibuta nikdy moc nekořeňte, aby nezaniklo jeho charakteristické aroma.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak připravit lahodnou citronádu
Jak připravit lahodnou citronádu | recept na domácí limonádu. Citronáda slouží jako úžasné osvěžení v horkých letních dnech a navíc je zcela jedn…
Jak připravit čokoládové krokety
Jak připravit čokoládové krokety | recept na čokoládové jednohubky. Čokoládové krokety sice nepatří mezi nejzdravější a nejlehčí dezerty, zkuste si je…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.