Ryby a plody moře
Nejnovější články v kategorii
Vůně kapra smaženého na másle, křupavá strouhanka, bramborový salát s majonézou a kyselými okurkami – to vše tvoří nezaměnitelnou atmosféru českých Vá…
Určitě už mnoho lidí přemýšlí, jakou rybu si letos připraví na štědrovečerní stůl. Je 12. prosince, obchody nabízejí různé druhy ryb ve slevách a výbě…
Filé bývá během Vánoc někdy opomíjené – přitom jde o lehčí a svěží alternativu k tradičnímu smaženému kaprovi. Dá se připravit rychle, chutně a ve sla…
Svátek svatého Martina si většina z nás spojuje s pečenou husou, knedlíky a zelím. Jenže ne každý měl v minulosti na takovou hostinu prostředky – a ne…
V létě, ale často nejen v létě, vítáme jídla, která jsou snadná a rychlá na přípravu. K takovým, která má ráda většina z nás, patř…
Sushi je skutečné umělecké dílo, které si získalo srdce gurmánů po celém světě. Toto tradiční japonské jídlo se skládá z různých ingrediencí, jako je…
Jak uvařit tradiční vánoční rybí polévku | recept. Jak uvařit tradiční štědrovečerní polévku by měla vědět každá hospodyňka. Není to tak složité, a i…
Marinované kapří řízky | recept. Následující recept by se vám mohl hodit po Štědrém dnu. Leckde zbydou řízky z kapra, které už nikdo nechce jíst. Pora…
Díky vaření v páře jsou zachovány vitamíny a minerály, které se při klasickém vaření vytrácí. Rybí polévku a bramborový salát na štědrovečerní stůl mů…
Recept na smažené kapří hranolky. Tuto třeboňskou specialitu připravíte z filetů kapra, soli, sladké papriky, česneku, kmínu, mletého zázvoru, slané s…










