Co je potřeba

Co budeme potřebovat na 4 porce:

  • 400 g rýže na risotto
  • 1 cibuli
  • 1 lžíci oleje
  • 50 g másla
  • hrst bylinek (libečku, petržele, atd.)
  • sůl a pepř na dochucení
  • 2 jarní cibulky
  • 1 menší cuketu       
  • 4 porce lososa
  • 1 lžíci oleje
1

Jako první si propláchneme rýži. Cibuli oloupeme a nasekáme ne velice drobné kousky. Ve středně velkém hrnci nebo na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět.

2

Následně přidáme rýži, promícháme, aby se obalila v cibulovém základu. Poté zalijeme tekutinou (vodou nebo zeleninovým vývarem) rýži tak, aby byla ponořená, ale aby úplně neplavala. Vodu necháme vyvařit a postup opakujeme, dokud nebude rýže měkká.

3

Mezitím si očistíme jarní cibulky a oloupeme cuketu. Jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky a cuketu na malé tenké hranolky.

4

Lososa opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší kusy a poté jej osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm jarní cibulku. Následně vložíme lososa a ze všech stran orestujeme. Nakonec přidáme cuketu a necháme společně dělat.

5

Na dokončení risotta si opereme a nasekáme bylinky. Máslo nakrájíme na menší kusy a přidáme ho do již měkké rýže, ochutíme solí a pepřem a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Nakonec do rýže zapracujeme bylinky.

6

Jakmile bude losos hotový, rozdělíme ho na jednotlivé porce, přidáme rýži a ihned podáváme. Přeji dobrou chuť!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
1
Average: 1 (2 votes)