Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jarní ředkvičkový salát | recept

Jak připravit jarní ředkvičkový salát | recept

Jak připravit jarní ředkvičkový salát | recept. Ředkvičky jsou pro mne jedním ze symbolů jara v kuchyni. Je sice možné sehnat je po velkou část roku, ale jen na jaře chutnají opravdu dobře, jsou šťavnaté a správně pálí. Salátu ředkvičky dodají svěží štiplavost a díky své barvě v něm navíc mají i estetický efekt. Vedle ředkviček se v salátu uplatní jarní cibulka a salát polníček. V zálivce figuruje olivový olej jako hlavní ingredience, dijonská hořčice a nesmí chybět ani balsamikový ocet na okyselení. Obohaťte svůj jídelníček vitaminy a připravte si výborný jarní ředkvičkový salát.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat na salát:

  • větší hrst hlávkového, ledového salátu nebo polníčku
  • 8 středně velkých ředkviček
  • 1 jarní cibulku

Na zálivku si připravte:

  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce balsamikového octa
  • sůl a pepř na dochucení
  • pečivo nebo chleba k podávání
1

Jako první omyjeme salát a zbavíme ho vody v odstředivce. Následně ho natrháme na menší kusy velikosti sousta. Přesuneme ho do hlubší mísy, v níž budeme jarní salát promíchávat.

2

V dalším kroku ředkvičky zbavíme nati a dobře je omyjeme. Překrojíme je na poloviny a krájíme je na tenké plátky. Nakrájené ředkvičky přidáme do mísy k salátu.

3

Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme nadrobno, aby v salátu nebyly velké kusy, které by příliš křupaly. Cibulku přisypeme k ředkvičkám a salátu, všechno důkladně promícháme.

4

Nakonec zbývá připravit si zálivku. V menší misce smícháme dijonskou hořčici, olivový olej a balsamikový ocet. Přidáme špetku soli, pepře a pomocí metličky prošleháme, aby se všechny ingredience propojily. Množství dijonské hořčice můžeme pozměnit podle chuti, její chuť je velice výrazná, tvoří tak chuťový základ celé zálivky. S jejím množstvím to však nepřehánějte, aby nepřebila ostatní složky salátu.

5

Nakonec zálivku nalijeme na zeleninu a rychle promícháme. Ihned podáváme spolu s rozpečeným pečivem nebo topinkami.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.