Co je potřeba

Co budeme potřebovat na salát:

  • větší hrst hlávkového, ledového salátu nebo polníčku
  • 8 středně velkých ředkviček
  • 1 jarní cibulku

Na zálivku si připravte:

  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce balsamikového octa
  • sůl a pepř na dochucení
  • pečivo nebo chleba k podávání
1

Jako první omyjeme salát a zbavíme ho vody v odstředivce. Následně ho natrháme na menší kusy velikosti sousta. Přesuneme ho do hlubší mísy, v níž budeme jarní salát promíchávat.

2

V dalším kroku ředkvičky zbavíme nati a dobře je omyjeme. Překrojíme je na poloviny a krájíme je na tenké plátky. Nakrájené ředkvičky přidáme do mísy k salátu.

3

Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme nadrobno, aby v salátu nebyly velké kusy, které by příliš křupaly. Cibulku přisypeme k ředkvičkám a salátu, všechno důkladně promícháme.

4

Nakonec zbývá připravit si zálivku. V menší misce smícháme dijonskou hořčici, olivový olej a balsamikový ocet. Přidáme špetku soli, pepře a pomocí metličky prošleháme, aby se všechny ingredience propojily. Množství dijonské hořčice můžeme pozměnit podle chuti, její chuť je velice výrazná, tvoří tak chuťový základ celé zálivky. S jejím množstvím to však nepřehánějte, aby nepřebila ostatní složky salátu.

5

Nakonec zálivku nalijeme na zeleninu a rychle promícháme. Ihned podáváme spolu s rozpečeným pečivem nebo topinkami.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3
Average: 3 (1 vote)