Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jednoduché bramborové knedlíky s rohlíkem | rychlý a snadný recept recept

Jak připravit jednoduché bramborové knedlíky s rohlíkem | rychlý a snadný recept

Jak připravit jednoduché bramborové knedlíky s rohlíkem | rychlý a snadný  recept. Pokud nevíte, co dělat se zbylým pečivem, zkuste si připravit rychlé a jednoduché bramborové knedlíky podle následujícího receptu. Hodí se k omáčce, k dušenému špenátu i zelí. Brambory použijeme syrové, výsledné knedlíky jsou tedy chutí podobné chlupatým knedlíkům či haluškám.

Co je potřeba

  • Starší pečivo – bílé housky či rohlíky
  • Brambory – na každý kus pečiva 1 středně velký brambor
  • Sůl dle potřeby (cca 1/2 lžičky na 500 g brambor)
1

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno (na tenké nudličky), tekutinu nesléváme. Pečivo nakrájíme na drobné kostičky.

V míse vše smícháme spolu se solí a necháme pečivo nasáknout tekutinou z brambor. Výsledné těsto by mělo být dostatečně husté a držet pohromadě.

 

Jak připravit jednoduché bramborové knedlíky s rohlíkem | rychlý a snadný recept
2

Z těsta tvarujeme menší kulaté knedlíčky stejné velikosti, které vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme je asi 15 minut (záleží na velikosti).

Po 15 minutách vyndáme 1 knedlíček, rozkrojíme jej a vyzkoušíme, zda je uvnitř dostatečně uvařený. Po vyjmutí z vody necháme knedlíky okapat.

 

Jak připravit jednoduché bramborové knedlíky s rohlíkem | rychlý a snadný recept
3

Bramborové knedlíky se hodí, jak již bylo zmíněno v úvodu, k omáčkám (např. smetanovým), ke guláši, dušenému špenátu, zelí a pečenému masu. Dají se připravit také s osmaženou cibulkou a uzeným masem, ze zbylých knedlíků pak můžete udělat výborné knedlíky s vejcem.

 

Jak připravit jednoduché bramborové knedlíky s rohlíkem | rychlý a snadný recept

Tipy

Do těsta je možné přidat nasekané čerstvé bylinky – např. pažitka či petrželka, záleží na pokrmu, ke kterému je budete podávat.

Knedlíky můžeme vařit také v páře. Z těsta lze vytvarovat i klasické knedlíky ve tvaru válečku.

 

Varování

Pokud by byly brambory příliš vodnaté (např. rané brambory), raději část tekutiny slijeme, aby se knedlíky při vaření nerozpadaly. Pokud by těsto nedrželo dobře pohromadě, lze do něj přidat vejce či malé množství mouky.

Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.