Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

- 200 g celeru
- 2 lžíce pomazánkového másla
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce majonézy (může být i méně tučná verze)
- 2 lžičky citronové šťávy
- sůl a pepř na dochucení
- čerstvé pečivo nebo chléb k podávání
- několik cherry rajčátek na dozdobení

1

Nejprve celer zbavíme slupky, očistíme jej a omyjeme. Do menší misky celer nastrouháme najemno. Popřípadě můžeme na přípravu pomazánky použít i domácí kutr.

2

K nastrouhanému celeru přidáme patřičné množství pomazánkového másla a zakysané smetany, společně promícháme nebo promixujeme tak, aby měla pomazánka hladkou konzistenci.

3

Následně pomazánku dochutíme majonézou. Pokud nejsme tvrdými zastánci klasické majonézy, tak nám stejně poslouží i její light verze. Nakonec ještě osolíme a opepříme dle chuti. Citron omyjeme a rozkrojíme na poloviny, poté jím pomazánku zakápneme.

4

Pomazánku vidličkou naneseme na čerstvé pečivo, na němž chutná nejlépe. Chcete-li, můžete samozřejmě dát přednost chlebu. Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na kolečka. Těmi pak dozdobíme pomazánku. Celerová pomazánka je skvělá jako lehká večeře nebo svačina. V létě ji navíc můžeme ozdobit či dochutit i čerstvými bylinkami.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
2
Average: 2 (4 votes)