Co je potřeba

zbytky kynutého těsta
trochu mléka
olej na smažení

1

Zbytky těsta shrňte do větší místy – předtím je co nejlépe oprašte od mouky. Přilijte trochu vlažného mléka a zapracujte ho dovnitř. Na zpracování si dáme záležet. Podle potřeby můžeme těsto ještě trochu dochutit rumem nebo vanilkovým cukrem.

2

Z vypracovaného těsta vyválíme kuličky velikostně o něco menší než ping-pongový míček. Pokud kuličky při tvarování příliš praskají, znamená to, že je těsto ještě příliš suché a bude potřebovat ještě trochu mléka. Hotové kuličky smažíme zvolna na rozpáleném oleji. Budete-li mít plamen v plné síle, minikobližky se na povrchu spálí a uvnitř budou syrové.

3

Ještě horké minikobližky můžeme obalit ve vanilkovém cukru. Servírujeme je s pořádným kopcem šlehačky. Výborně chutnají i s čerstvým nebo mraženým ovocem nebo ovocnou omáčkou. Jsou opravdu rychlé a chutné. Dobrou chuť!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (4 votes)