Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit nevařenou ovesnou kaši | recept

Jak připravit nevařenou ovesnou kaši | recept. Mám teď období, kdy pociťuji, že je potřeba trochu pozměnit jídelníček nebo alespoň pár surovin, ať dostanu do kluků více vitamínů a posílím jejich obranyschopnost na zimní období. Zaujala mě semínka CHIA a Goji, která velmi příznivě působí na lidský organismus. Také jsem nám začala tak třikrát týdně chystat na svačinu tuto nevařenou ovesnou kaši a kupodivu všem chutná. Zde vám nabízím můj typ na skvělou snídani či svačinu. Suroviny si můžete pozměnit podle svých chutí. Výborná je kaše s čerstvými jahodami, borůvkami, meruňkami a úžasné jsou maliny. Základ tj. ovesné vločky, CHIA semínka a Goji vždy nechávám, je to taková denní dávka zdraví.

Co je potřeba

4 vrchovaté polévkové lžíce drcených ovesných vloček
1 rovná polévková lžíce třtinového cukru
1 rovná polévková lžíce CHIA semínek
1 čajová lžička Goji (Kustovnice čínská)
hrst vlašských ořechů
čtvrt jablka
mléko

menší zavařovací sklenice

1

Je to velice jednoduché. Vezmeme si zavařovací sklenici (v mém případě menší dózu od rozpustné kávy), do které nasypeme všechny suroviny kromě čerstvého ovoce.

2

Do poloviny nebo trošku víc (podle druhu sklenice) nalijeme mléko (lze přidat i 1 až 2 polévkové lžíce bílého selského jogurtu), sklenici uzavřeme a důkladně protřepeme.

3

Poté do této směsky přihodíme nadrobno pokrájené jablko i se slupkou. Promíchám lžičkou a už netřepu, ať se jemné ovoce neobouchá. Kaši dáme do rána do lednice. Druhý den je hotová ovesná kaše.

4

Nosím si ji do práce na snídani. Mohu říct, že mě nasytí až do oběda a fakt dodá energii, protože se cítím fit celý den. Vyzkoušejte! 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na avokádový pudink
Avokádový pudink je lahodná varianta, jak zařadit avokádo do jídelníčku, pokud vám jeho chuť příliš nevyhovuje. Kombinace se sladkým banánem, kakaem a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.