Slavnostní zapečený camembert | recept. Plánujete slavnostní oběd či večeři a chcete zvolit bezmasý předkrm? V tom případě si určitě přečtěte náš článek. Možná znáte hermelín v županu z listového těsta, to je však bohužel často vyrobené z nezdravého palmového tuku. Na následujících řádcích naleznete recept na slavnostní zapečený camembert, který zabalíme do rychle a jednoduše připraveného a zdravějšího tvarohového těsta. Tento pokrm snadno připravíte i během všedních dní.
Co je potřeba
2 balení camembertu (případně hermelínu)
2 lžíce švestkového čatní nebo pikantního džemu (např. rybízového)
sůl, pepř, bylinky, semínka na posypání
Na těsto:
1 vejce + 1 rozšlehané na potření
120 g měkkého tvarohu
120 ml rostlinného oleje
asi 170 g hladké špaldové mouky
1/2 lžičky soli
1
Suroviny na těsto necháme chvíli stát při pokojové teplotě. Poté v míse smícháme vejce s tvarohem a olejem a postupně přisypeme hladkou špaldovou mouku. Nakonec přidáme sůl a vypracujeme rukama hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme jej asi 20 minut odpočinout v lednici.
2
Posléze jej rozdělíme na polovinu a z každého kousku vyválíme tenký kruhový plát. Doprostřed kruhu umístíme camembert, potřeme jej lžící švestkového čatní či džemu, ochutíme solí, pepřem a čerstvými či sušenými bylinkami.
3
Camembert zabalíme do těsta a kapsu poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme libovolnými semínky (např. mákem, sezamem, lněným semínkem apod.).
4
Kapsy vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na cca 190 °C asi 20 až 25 minut dozlatova. Zapečený camembert ihned podáváme.
Pro slavnostnější příležitosti můžete použít více těsta a vytvořit z něj okolo sýru měšec. Je možné jej před pečením ozdobně svázat pečicím papírem či provázkem.
Pikantní fazolová polévka s rajčaty | recept. Fazole patří mezi velmi zdravé potraviny a měly by rozhodně tvořit pravidelnou součást jídelníčku. Nejen…
Dietní jogurtová pomazánka | recept. Pomazánka je skvělou volbou nejen ke svačině, poslouží i jako zdravá a rychlá snídaně či večeře. V tomto článku V…
Cizrnové kari | recept. Kari se vaří v mnoha zemích a existuje řada ingrediencí, které se používají pro jeho přípravu. Jistě znáte třeba kari z kuřecí…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku