Co je potřeba

  • 250 g rýže
  • 50 g tuku
  • 1 cibule
  • 100 g žampionů
  • kousek mrkve a celeru
  • 5 lžic hrášku
  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • masový nebo zeleninový vývar na podlévání
  • strouhaný sýr na posypání
  • zelená petržel na ozdobu
1

Na tuku zpěňte drobně pokrájenou cibuli a na malé kostičky nakrájenou mrkev a celer. Okořeňte mletým pepřem a krátce osmahněte.

2

Rýži propláchněte na sítu a přidejte k zelenině. Chvilku opražte.

3

Přidejte masový nebo zeleninový vývar a přikryté poklicí duste. Občas rýži promíchejte a podle potřeby přilijte vývar. Nikam neodcházejte, rýže se snadno připaluje. Vývaru nepřidávejte najednou velké množství, stačí málo, jen aby byla rýže ponořená. Nemáte-li vývar, podlévejte vodou.

4

Jakmile bude rýže téměř měkká, přidejte plátky čerstvých žampionů. Společně duste doměkka. Veškerá voda by se měla zčásti vstřebat do rýže a zčásti odpařit. Rizoto by nemělo zůstat řídké.

5

Do uvařeného rizota vmíchejte sterilovaný hrášek, trochu strouhaného sýra a část vajec. Upravte na talíř, posypte zbylým sýrem a ozdobte vejci a sekanou petrželovou natí.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno