Co je potřeba

Těsto na včelí úlky:
10 dkg cukru moučky
10 dkg strouhaných ořechů
10 dkg strouhaných piškotů
12,5 dkg másla
2 lžíce kakaa
rum 1 – 2 lžíce

Krém do včelích úlků:
12,5 dkg másla
10 dkg cukru moučka
rum dle chuti

Na dohotovení včelích úlků:
asi 50 piškotů
formička na úlky
cukr moučka na vysypávání

1

Recept na včelí úlky - příprava těsta:
Smícháme cukr moučku, strouhané ořechy a piškoty, změklé máslo, kakao a úplně nakonec po troškách přiléváme rum. Vzniklá hmota musí být hutná, vhodná k tvarování. Tomu uzpůsobíme i množství přidaného rumu. Těsto na půl hodiny uložíme do lednice, aby se s ním lépe pracovalo.

2

Mezitím si vyšleháme změklé máslo, cukr a rum na hustý krém, dáme ho do mikrotenového sáčku s ustřiženou špičkou (nebo do cukrářského sáčku s trubičkou).

3

Kousky hmoty vtlačujeme do cukrem vysypané formičky na úlky, malíčkem nebo koncem vařečky uděláme důlek a vyklepneme na prkénko. Když máme všechnu hmotu takto zpracovanou, dáme úlky na chvíli do chladu, aby ztuhly a při plnění se nedeformovaly.

4

Nakonec je naplníme krémem a přilepíme piškot (kulatou stranou ke krému). Včelí úlky udržujeme v chladu a v dobře uzavřené nádobě, aby nevyprchalo rumové aroma.

Tipy

Pro luxusnější vzhled můžeme hotové včelí úlky polít čokoládovou polevou a posypat drcenými nebo mletými ořechy.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.4375
Average: 4.4 (16 votes)