Co je potřeba

Co je potřeba na čokoládovou polevu (množství navyšte dle potřeby):

  • 1 lžíce panenského kokosového oleje
  • 1 lžička datlového či javorového sirupu
  • 1 lžíce kakaa (nejlépe nepraženého) či karobu

Co budeme potřebovat na bílkovou polevu:

  • 2 lžíce šťávy z BIO citronu
  • 1 bílek
  • Asi 10 lžic xylitolu

Na mléčnou polevu si připravíme:

  • 4 lžíce stévie v prášku
  • 1 lžíci kravského či rostlinného mléka
1

Zdravější čokoládová poleva

Zdravější čokoládovou polevu připravíme následujícím způsobem: Kokosový olej rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme do něj kakao a sirup a vše důkladně promícháme. Polevu ozvláštníte špetkou skořice či trochou vanilky.

2

Bílková poleva

Pro výrobu bílkové polevy bez bílého cukru budeme potřebovat xylitol, nazývaný také dřevný či březový cukr. Tato alternativa nezdravého bílého cukru se v současné době získává z bobulovitého ovoce, kde se také vyskytuje v přirozené formě. Oproti řepnému cukru má méně kalorií a navíc neškodí zubní sklovině.  

Xylitol klasicky vymícháme s citronovou šťávou a bílkem do polevy hladké konzistence. Kdyby byla poleva příliš řídká, přidáme více xylitolu.

3

Mléčná poleva

Postup přípravy mléčné polevy je stejný jako v případě bílkové polevy, v malé misce důkladně třeme prášek ze stévie s mlékem, dokud nevznikne hladká hmota. Mléko přiléváme opatrně, jeho množství je spíše orientační.

Tipy
  • Místo sirupu lze při přípravě čokoládové polevy užít sušené datle, které předem namočíme do vody a posléze je rozmixujeme s rozehřátým kokosovým olejem a kakaem do hladka.
  • Bílkovou i mléčnou polevu je možné obarvit přírodními potravinářskými barvivy. 
  • Místo citronové šťávy můžete použít pomerančovou.
Varování

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.666665
Average: 3.7 (3 votes)