Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si upéct jehněčí hřbet | recept

Jak si upéct jehněčí hřbet | recept. Nejen na Velikonoce, ale i kdykoliv během roku, si můžeme jídelníček zpestřit vynikajícím pokrmem z jehněte. Jedná se o dietní, výborné maso a v této úpravě chutná opravdu každému. Podle našeho receptu to určitě zvládnete. V článku najdete i recept na chlupaté knedlíky, které jsou, společně se špenátem, ideální přílohou. 

 

Co je potřeba

  • jehněčí hřbet
  • pesto z medvědího česneku
  • česnek, cibule
  • sůl
  • špek
  • olivový olej

 

na chlupaté knedlíky:

  • 1 vejce
  • 800 g brambor
  • 250 g polohrubé mouky
1

Jehněčí hřbet pečlivě odblaníme a očistíme. Maso osušíme, osolíme a poklademe plátky špeku a plátky cibule.

 

2

Vložíme do remosky (můžeme péct i v troubě) a pečeme na 3 lžících olivového oleje na menší teplotu asi 3 hodiny.

3

Během pečení maso několikrát obrátíme a podle potřeby podléváme vodou.

4

Asi čtvrt hodiny před dopečením do masa vetřeme pesto z medvědího česnekuPřidáme i česnek nakrájený na malé kousky.

Recept na pesto najdete třeba zde https://www.jaktak.cz/jak-zhotovit-pesto-z-medvediho-cesneku-recept.html

5

Podáváme se špenátem a chlupatým knedlíkem.

6

Recept na chlupaté knedlíky je také poměrně jednoduchý.

7

Oloupané syrové brambory nastrouháme. Část vody slijeme. Do brambor vmícháme vejce, osolíme a přidáme mouku. Musíme získat husté těsto.

8

Knedlíky vykrajujeme lžící namáčenou ve vodě a pokládáme na látkovou utěrkou vyložený pařák.

9

V páře vaříme přibližně čtvrt hodiny. 

Jehněčí hřbet, chlupaté knedlíky a k tomu špenát připravený podle vaší chuti, výborný oběd nejen na Zelený čtvrtek. A ještě tradiční dovětek: nezapomeňte hlavní ingredienci LÁSKU!

 

Autor: Jana P.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat skopovou pečeni | recept
Jak udělat skopovou pečeni | recept. Skopové maso podáváme na vyhřátých talířích a horké, protože skopový lůj rychle stydne a tuhne již při pokojové t…
Jak udělat jehněčí žebírka | recept
Jak udělat jehněčí žebírka | recept. Jehněčí maso patří mezi tradiční pokrmy ve většině zemí Evropy, jelikož ovce se zde chovají už jedenáct tisíc let…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.