Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat arabský chléb - Pita

Pita chléb je velmi sytý. Hodí se jako příloha k masu a zelenině.

Co je potřeba

500 g mouky (polohrubá)

2 lžičky soli

3 lžičky olivového oleje

1 a 1/2 lžičky cukru

1 lžička sušeného droždí

360 ml vody

1 lžíce vinného octa bílého

sezamová semínka

kmín

trocha mléka

1

Z mouku, soli, 2 lžiček olivového oleje, cukru, sušeného droždí, vody a vinného octa vypracujeme hladké těsto. Je potřeba do něj dostat co nejvíce vzduchu.

2

Necháme kynout 1 a 1/2 hodiny na teplém místě v míse, kterou jsme předtím vymazali zbývající lžící olivového oleje.

3

Poté těsto opatrně vyklopíme na pomoučněný vál, rozdělíme na 2 části. Ty položíme na plechy vyložené pečícím papírem a opět vytvarujeme oválné placky, které by neměly být tenčí než 1 cm.

4

Při tom všem se snažíme neporušit vzduchové bubliny. Plechy přikryjeme a necháme odpočívat ještě 20 minut.

5

Předehřejeme troubu na 250 °C. Po 20 minutách placky potřeme trochou mléka a prsty do nich vtlačíme vzor šikmé mřížky. Nakonec posypeme sezamovými semínky a kmínem, pečeme cca 9 12 minut.

Autor: Luna
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.