Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat baklavu | recept na dezert

Jak udělat baklavu | recept na dezert. Recept na baklavu. Jedna z egyptských pochoutek - vrstvy máslem nasáklého lístkového pečiva, které jsou proloženy oříšky a medem. Tak a teď si baklavu uděláme pěkně doma v naší kuchyni. Egypte, otřes se!

Co je potřeba

150 ml vody
100 ml citronové šťávy
220 g cukru
1/4 skořice
4 x hřebíček
100 g vlašského ořechu
100 g mandlí
1 lžička skořice
3 lžíce cukru krystal
500 g listového těsta

máslo na potření

1

Do hrnce dáme 150 ml vody, 100 ml citronové šťávy, 220 g cukru, kousek celé skořice a 2 hřebíčky. Za stálého míchání uvedeme do varu a velmi zvolna vaříme 15 minut.

2

Smícháme 100 g umletých vlašských ořechů se 100 g jemně nasekaných mandlí, lžičkou skořice, 2 umletými hřebíčky a 3 lžícemi krystalového cukru.

3

Připravíme si malý pekáček, který vyložíme pečicím papírem. Vyválíme 500 g listového těsta a nakrájíme na 8 - 10 obdélníků velikosti pekáčku. Skládáme je do pekáčku, každou vrstvu potřeme máslem a posypeme částí ořechové směsi. Vrchní a spodní strana je těsto.

4

Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Upečenou baklavu propícháme vidličkou a přelijeme připraveným cukrovým sirupem. Necháme nasáknout a rozležet do druhého dne, pak ji vyndáme a nakrájíme na malé kousky.

Obdoba:
1 1/2 lžíce cukru
1/2 lžičky skořice
120 g nasekaných vlašských ořechů
120 g másla
450 g listového těsta

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct jablečný štrúdl | recept
Jak upéct jablečný štrúdl | recept. Štrúdl neboli jablečný závin je jemný dezert z listového těsta. Příprava jablečného štrúdlu je rychlá a jednoduchá…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.