Jak udělat bylinkovou polentu s parmezánem | recept
06. Květen 2017
Bylinková polenta s parmezánem | recept. Polenta se v české kuchyni ještě příliš nezabydlela. Přitom jde o velice rychlou a chutnou surovinu, která poslouží jako skvělá příloha. Podle následujícího receptu polentu dokáže připravit i úplný začátečník. Díky parmezánu a bylinkám se z obyčejné kukuřičné kaše stane voňavý a chutný základ pro lehké letní jídlo. Polenta skvěle chutná s orestovanou zeleninou.
Co je potřeba
Na polentu budeme potřebovat:
- 300 ml mléka
- 300 ml vody
- 1 lžíci másla
- 2 bobkové listy
- hrst čerstvého rozmarýnu
- 200 g instantní polenty
- špetku soli
- 2 lžíce parmezánu
- rostlinný olej na potření
Na zeleninu si připravíme:
- 1 svazek ředkviček
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 bílou papriku
- 1 červenou papriku
- 1 malou cuketu
- 1 vrchovatou lžíci másla
- 2 lžičky koření na grilovanou zeleninu
3
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit pórkovou polévku s pestem | recept
Pórková polévka s pestem | recept. Pórek je většinou pouze doplňková surovina, často nahrazující cibuli. V této polévce však hraje hlavní roli. Jeho s…
Jak udělat bylinkovou celozrnnou omeletu s parmazánem a jarní cibulkou | recept
Bylinková celozrnná omeleta s parmazánem a jarní cibulkou | recept. Omelety jsou oblíbenou rychlou večeří nebo lehkým obědem. Stačí vám na ně pouze pá…
Jak uvařit kari s hráškem s rýží a bylinkami | recept
Toto jednoduché jídlo patří s železnou pravidelností mezi mé celoroční večeře. Navíc je bezmasé, což jistě ocení nejen vegetariáni. Vedle rýže je pak…
Jak uvařit polévku z řapíkatého celeru | recept
Polévka z řapíkatého celeru | recept. Polévka nemusí být pouze prvním chodem před hlavním jídlem, může být také chutnou a lehkou večeří, zvláště v zim…
Jak na teplý salát ze skleněných nudlí se zeleninou a žampiony | recept
Teplý salát ze skleněných nudlí se zeleninou a žampiony | recept. Skleněné nudle patří neodmyslitelně do asijské kuchyně, ale lze je využít i pro jiné…
Diskuze k článku