Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat čevapčiči | recept

Jak udělat čevapčiči | recept. Toto jídlo je typické především pro Bosnu a Hercegovinu či Makedonii, zdomácnělo ovšem také po celé bývalé Jugoslávii. V balkánských zemích se podává s pečivem zvaným Lepinja, nebo jeho dalšími variacemi. Připravte si doma čevapčiči.

Co je potřeba

400 g směsi jehněčího, vepřového a hovězího masa
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
½ lžičky sladké mleté papriky
hladká mouka
olej
cibule
sterilované okurky a hořčice na podávání

1

Maso najemno umeleme a promícháme s trochou vody.

2

Přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a papriku.

3

Z hmoty si vytvarujeme malé válečky a opékáme na pánvi na oleji.

4

Popřípadě je můžeme grilovat na roštu.

5

Podáváme s cibulí nakrájenou na kolečka, okurkami a hořčicí s opékanými bramborami.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat sekanou | recept
Jak udělat sekanou | recept. Jídlo, které mají rádi nejenom muži. Jednoduchý a lahodný pokrm pro sváteční neděli. Tak to je moje sekaná!
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Jak udělat vepřové špízy | recept
Jak udělat vepřové špízy | recept. Sejít se s rodinou a s přáteli, společně připravit výborné jídlo a pak si skvěle pochutnat, to přeci nemá chybu! Ud…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.