Jak udělat dezert z dýně s karamelem
Jak udělat dezert z dýně s karamelem | recept na dezert z dýně v karamelu. Výjimečné Hokkaido tentokrát připravené jako dezert báječně doplní Vaše dýňové menu. Na sladko připravená dýně velmi mile osloví Vaše chuťové buňky. A může se s nimi přátelit v hojnější míře, jelikož se vlastně jedná o takovou „zdravější“ verzi sladkého dezertu. Příprava navíc nezabere moc času a je celkem snadná, ani karamelu se není třeba obávat.
Co je potřeba
- 1 ks dýně Hokkaido (cca 1 kg)
- 200 g třtinového cukru
- 80–100 ml smetany ke šlehání
- ořechy – množství a výběr dle chuti (lískové, vlašské, kešu, mandle)
Na plechu pak dýni dle chuti polijte zbylým karamelem a pečte v předem vyhřáté troubě na 250 °C 15 minut.
Tipy
Dezert můžete dále vyšperkovat například šlehačkou, kopečkem zakysané smetany nebo zmrzliny.








Diskuze k článku