Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat dušené jehněčí se zeleninou | recept

Jak udělat dušené jehněčí se zeleninou | recept. Jak připravit jehněčí, aby vás nezaskočila jeho specifická chuť? Nejjednodušší na přípravu jsou drobné kotletky. Postačí je na chvilku marinovat v oleji s bylinkami.Tento recept se výborně hodí jako sváteční oběd v době Velikonoc.

Co je potřeba

Na 4 porce:
800 g jehněčí plece
4 šalotky
4 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
1 snítka rozmarýnu
1 plechovka loupaných krájených rajčat
8 malých karotek
200 g fazolek

Na zeleninový vývar:
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
kousek pórku
1 neloupanou cibuli
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
sůl

1

Den předem si uvaříme vývar. Mrkev, petržel, celer oloupeme a dáme v celku do hrnce.

2

Přidáme ostatní ingredience a zalijeme 3 l vody. Vaříme v mírném plameni asi hodinu.

3

Pak zchladíme a zcedíme. Mělo by zbýt asi 1,5 l vývaru.

4

Maso zbavíme blanek a tučných kousků a pokrájíme na stejné menší kousky.

5

Opepříme, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet.

6

Šalotku oloupeme a překrojíme na půlky.

7

Česnek oloupeme, připravíme si pekáč s poklicí.

8

V pekáči rozehřejeme olej a maso na něm krátce opečeme, poté je lehce posolíme.

9

Přidáme obě půlky šalotky, česnek a bylinky.

10

Dále krájená rajčata a podlijeme polovinou vývaru.

11

Pekáč zaklopíme poklicí a pečeme 40 minut v troubě na 200°C.

12

Mezitím očištíme karotky. Fazolky i karotky vložíme do vroucí osolené vody a 3 minuty povaříme.

13

Do pekáče po 40 minutách dolijeme vývar dle potřeby a přidáme karotky a fazolky.

14

Necháme ještě 20 minut dopéct. Po této době zkusíme, zda je maso měkké.

15

V pekáči by mělo zůstat dost šťávy z vývaru. Na talíř ho servírujeme s bramborami nebo jen s bílým chlebem.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat kuře se zeleninou | recept
Jak udělat kuře se zeleninou | recept. Kuře se zeleninou? Lehké jídlo, které vám jistě zachutná. Tato úprava kuřete je nenáročná na ingredience, navíc…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.