Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat filé ze pstruha v lávovém grilu | recept

Jak udělat filé ze pstruha v lávovém grilu | recept

Jak udělat filé ze pstruha v lávovém grilu | recept. Lávové grily jsou velkým trendem v oblasti zdravějšího grilování, které probíhá za použití lávových kamenů. Žár lávových kamenů je srovnatelný s dřevěným uhlím. Lávové kameny jsou porézní a tak vstřebávají kapající tuk z masa a marinád, čímž zabraňují nežádoucímu vzniku škodlivin a hoření. My si teď připravíme filé ze pstruha v lávovém grilu. Tady je recept.

Co je potřeba

4 středně velcí pstruzi
sůl
mletý pepř
trocha oleje

Na uzení:
malé štěpinky dřeva
1 lžička černého čaje

1

Vykuchaným pstruhům odřízneme hlavy, podílně je rozpůlíme a odstraníme páteř.

2

Připravená filátka mírně osolíme, opepříme, zlehka potřeme olejem a necháme 3 hodiny odležet.

3

Na rošt dáme velý čtverec alobalu a nasypeme lehce navlhčené štěpiny dřeva s trochou čajových lístků.

4

Přikryjeme dalším čtvercem alobalu potřeným olejem a na něj rozložíme pstruhy.

5

Zapálíme oheň, přiklopíme víko lávového grilu a při nižší teplotě necháme 12 minut působit teplo a dým.

6

Uprostřed grilování můžeme porce ryb obrátit.

7

Podáváme s bramborovým salátem nebo studené s pečivem.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit Créme brulée
Jak připravit Créme brulée | recept
Créme brulée | recept. Lahodné Créme brulée je legendou mezi francouzskými dezerty. Jeho příprava dá sice trochu práce, ale výsledný chuťový prožitek…
Jak udělat domácí rybí salát | recept
Jak udělat domácí rybí salát | recept
Rybí salát | recept. Na domácí rybí salát dobře zužitkujeme části ryb, které zbyly po filetování nebo méně kvalitní části kapra od ocasu. Na rybí salá…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.