Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat filé ze pstruha v lávovém grilu | recept

Jak udělat filé ze pstruha v lávovém grilu | recept. Lávové grily jsou velkým trendem v oblasti zdravějšího grilování, které probíhá za použití lávových kamenů. Žár lávových kamenů je srovnatelný s dřevěným uhlím. Lávové kameny jsou porézní a tak vstřebávají kapající tuk z masa a marinád, čímž zabraňují nežádoucímu vzniku škodlivin a hoření. My si teď připravíme filé ze pstruha v lávovém grilu. Tady je recept.

Co je potřeba

4 středně velcí pstruzi
sůl
mletý pepř
trocha oleje

Na uzení:
malé štěpinky dřeva
1 lžička černého čaje

1

Vykuchaným pstruhům odřízneme hlavy, podílně je rozpůlíme a odstraníme páteř.

2

Připravená filátka mírně osolíme, opepříme, zlehka potřeme olejem a necháme 3 hodiny odležet.

3

Na rošt dáme velý čtverec alobalu a nasypeme lehce navlhčené štěpiny dřeva s trochou čajových lístků.

4

Přikryjeme dalším čtvercem alobalu potřeným olejem a na něj rozložíme pstruhy.

5

Zapálíme oheň, přiklopíme víko lávového grilu a při nižší teplotě necháme 12 minut působit teplo a dým.

6

Uprostřed grilování můžeme porce ryb obrátit.

7

Podáváme s bramborovým salátem nebo studené s pečivem.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit kubánské congrí | recept
Kubánské congrí | recept. Kubánské congrí jsem poprvé ochutnala v 80. letech a přes počáteční nedůvěru (přece jen vzhledově pokrm příliš nezaujme) mně…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.