Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat humry po ďábelsku | recept

Jak udělat humry po ďábelsku | recept. U humra je nejchutnější maso z jeho klepet a ocasu. Proto, i když se zdá, že to dá velkou práci dostat chutné maso z jeho klepítek, určitě to stojí za to. Postupujeme podle tohoto receptu na humra.

Co je potřeba

16 až 20 humrů mořských v krunýři
2 lžíce vody
2 lžíce oleje
2 lžíce ostrého kečupu
2 lžíce bílého vína
sůl
citrónová šťáva
1 cibule
směs čerstvých bylinek
tabasco
citron na podávání

1

Do kastrolu vložíme nevyloupané humry a zalijeme je nálevem z vody, oleje, kečupu, vína, soli, šťávy, nadrobno nasekané cibule a nasekaných bylinek.

2

Vše dochutíme tabascem.

3

Humry nechme v nálevu 4 až 6 hodin marinovat.

4

Poté kastrol vložíme do mírně předehřáté trouby a humry zvolna zahřejeme.

5

Podáváme je v krunýřích s bílým pečivem a citronem.

Protože při podávání ráčků v krunýři si při konzumazi pomáháme prsty, je na stůl nutné přiložit nádobku s vodou a dílkem citronu.

Korýše ve schránce vkládáme do vroucí vody, nevaříme je, ale necháme je táhnout ve vodě teplé 85°C, doba úpravy záleží na jejich velikosti, obvykle stačí 15 až 45 minut. Uvařené korýše necháme pak vychladnout ve vývaru.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak vybrat ryby a mořské plody
Ryby a mořské plody | stručný přehled. V tomto článku naleznete stručný popis několika druhů mořských ryb a mořských plodů prodávaných na našem trhu.…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.