Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat italské tiramisu | recept na luxusní dezert

Jak udělat italské tiramisu | recept na luxusní dezert. Vynikající italský dezert tiramisu musí být tak jemný, aby se i Emanuele Ridi olizoval. A jak na to? Stačí se držet receptu a nehledat v tom žádnou vědu. A určitě pozvat kamarády, protože je to taková dobrota, že budete jíst, jíst a jíst, dokud v pekáčku zbyde poslední drobeček.

 

 

Co je potřeba

  • 60 g vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 500 g mascarpone
  • 40 g cukru krupice
  • 200 ml silné černé kávy
  • 50 ml amaretta
  • 1 balíček dětských piškotů
  • 2 lžíce kakaa, hořká čokoláda na strouhání

 

1

Do misky dáme žloutky, vanilkový cukr a mascarpone. Vše vyšleháme do hladkého krému. Ve vedlejší misce ušleháme pevný sníh z bílků a cukru. Sníh lehce vmícháme do krému.

 

2

Do rozpuštěné silné černé kávy přidáme amaretto.

3

Na dno dortové formy nebo pekáčku narovnáme vrstvu piškotů, které jemně namáčíme v kávě. Lepší jsou podlouhlé piškoty, ale využít můžete i kulaté.

 

4

Pak nanášíme vrstvu krému a střídáme vždy s vrstvou namočených piškotů. Končíme krémem.

5

Formu zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v ledničce přes noc odpočinout. Všechny chutě se propojí a dezert bude o to chutnější.

 

6

Při servírování jemně posypeme přes sítko kvalitním kakaem nebo ozdobíme hořkou čokoládou. A pak už jen BUON APPETITO!

 

Autor: Jana P.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.